BIVŠA PRVA DAMA

SMRT U RUSIJI Nakon teške bolesti preminula Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića. Nakon zadnje operacije došlo je do komplikacija...

 REUTERS

Mira Marković (76), udovica Slobodana Miloševića, preminula je danas u Rusiji, pišu beogradski mediji.

Mira Marković bila je teško bolesna i, prema informacijama iz medija, preminula je u bolnici gdje se nalazila zadnjih sedam dana. Internetski portali srpskih tiskovina donijeli su prilično nejasne informacije o gradu u kojem je Marković preminula. Naime, neki javljaju da je umrla u Sočiju, dok drugi pišu da se radi o Moskvi.

Ono što je jasno jest da je imala četiri operacije, a nakon posljednje su joj bile ugrožene vitalne funkcije pa liječnici nisu htjeli davati prognoze vezane uz oporavak.

"Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunološkog sustava. Liječnici su zbog toga bioli zabrinuti i kada se uzmu u obzir njezine, nisu htjeli davati prognoze", rekao je za Tefegraf.rs izvor iz Rusije.

Iako je nekoliko srpskih medija prenijelo vijest, službene potvrde još uvijek nema.

Mirjana Mira Marković rođena je 1942. godine u Požarevcu. Slobodan Milošević bio je njezina srednjoškolska ljubav. Vjenčali su se 1965. godine.

Vrlo vjerojatno je devedesetih bila druga najmoćnija osoba u Srbiji, odmah iza Slobodana Miloševića. Smatralo se da samo njoj Milošević potpuno vjeruje.

Stoga ne čudi da je Marković pobjegla u Rusiju nakon što je Milošević uhićen. U Rusiji je 2010. godine dobila azil, pošto je bila u bijegu od pravosudnih organa Srbije, koji su za njom raspisali tjeralicu u okviru istrage za zloupotrebe s dodjelom državnih stanova 2000. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:59