DRUGA U PET TJEDANA

SMRTNU EGZEKUCIJU ČEKAO JE 36 GODINA Ubojica 23-godišnje djevojke pogubljen na električnoj stolici, odbili mu posljednji zahtjev za pomilovanjem

Ilustracija
 Stephen Lam / REUTERS

NASHVILLE - Osuđeni ubojica koji je proveo u zatvoru čekajući smrtnu kaznu više od 36 godina svoju je smrt dočekao u četvrtak na električnoj stolici u Tennesseeju, što je druga elektrokucija provedena u toj američkoj saveznoj državi u samo pet tjedana.

David Miller (61) proglašen je mrtvim u 19,25 sati po lokalnom vremenu (02,25 sata po srednjoeuropskom) u zatvoru maksimalne sigurnosti Riverbend u Nashvilleu.

Miller se od ožujka 1982. godine nalazio u zatvoru čekajući egzekuciju nakon što je osuđen na smrt zbog ubojstva 23-godišnje žene 1981 godine. Američki vrhovni sud odbio je ranije u četvrtak njegov posljednji zahtjev za pomilovanjem.

Samo pet tjedana ranije, 1. studenoga, u Tennesseeju je po prvi puta od 2007. egzekucijom na električnoj stolici izvršena smrtna presuda osuđenom dvostrukom ubojici Edmundu Zagorskom.

Kao posljednji obrok, Miller je odabrao pohanu piletinu, pire krumpir, kekse i kavu.

Prema sudskim spisima, odlučio se za smrt elektrokucijom jer je smatrao da će biti manje bolna od smrtonosne injekcije, preferirane metode u svim američkim saveznim državama u kojima postoji smrtna kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:22