EPICENTAR U IRAKU

SNAŽAN POTRES POGODIO BLISKI ISTOK, NAJMANJE 61 OSOBA POGINULA 'Bilo je strašno, zidovi su se tresli. Podrhtavanje tla trajalo je pola minute'

 
Ilustracija
 REUTERS

Potres jačine 7,3 stupnja po Richteru pogodio je područje na iračko-iranskoj granici, jugozapadno od grada Halabjaha oko 19.15 sati po hrvatskom vremenu.

Iranske vlasti potvrdile su kako je broj umrlih sa početnih šest narastao na najmanje 61 i kako je u potresu ozlijeđeno više od 300 ljudi, javlja AP.

Podrhtavanje tla osjetilo se u većem dijelu Iraka, uključujući glavni grad Bagdad.

Prema navodima iranske državne televizije, uslijed potresa osam sela pretrpjelo je oštećenja, a neka od tih naselja ostala su bez struje.

Epicentar potresa bio je 102 kilometra jugoistočno od As-Sulaymaniyaha na iranskoj granici, na dubini od 34 kilometra ispod zemlje.

Potres se osjetio i u susjednim zemljama, poput Irana, Kuvajta, Sirije, Jordana, Saudijske Arabije, južnim dijelovima Turske, zatim Izraelu, Armeniji i Azerbajdžanu.

'Potres je bio snažan. Pola sata nakon potresa još uvijek mi se noge tresu', 'Bilo je strašno. Zidovi su se tresli', 'Nikad nisam osjetio ništa snažnije'. 'Trajalo je sigurno pola minute', samo se neki od komentara očevidaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:07