LET IZ PAKLA

SNIMKA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Usred leta iznad oceana eksplodirao motor Boeinga, užasnuti putnici kroz prozor gledali kako komadi lete na sve strane

 
 Erik Haddad Twitter

Putnici s leta United Airlinesa iz San Francisca za Honolulu vjerojatno neće tako skoro ponovno sjesti u avion nakon neviđene drame koju su preživjeli iznad Pacifika nekoliko stotina kilometara udaljeni od Havaja. Naime, usred leta jedan motor na zrakoplovu je doslovce eksplodirao, a prestravljeni ljudi kroz prozore su gledali kako komadići motora lete na sve strane. Oni pribraniji su uzeli svoje mobitele i snimali ostatke motora koji su se tresli, a u jednom trenutku izgledalo je kao da će se cijelo krilo raspasti. Srećom, to se nije dogodilo i pilot je uspio sigurno spustiti Boeing 777-222 na zemlju.

Drama je počela 35 minuta prije dolaska u Honolulu kada se čula snažna eksplozija, piše Guardian.

- Nikad se nisam u životu tako preplašila - napisala je jedna putnica, dok je Erik Haddad, inače inženjer u Googleu, bio nešto pribraniji te je tijekom posljednjih pola sata leta snimio niz fotografija i videa. Čak je u tim dramatičnim trenucima pronašao smisao za humor te se kraj prozora slikao s uputama o sigurnosti.

- Ne piše ništa što trebamo raditi u ovom slučaju - našalio se Haddad dok je u pozadini vidljiv prizor teško oštećenog motora.

Putnica Maria Falaschi rekla je da joj je to bio najgori let u životu, ali nahvalila je reakciju pilota i suputnika u situaciji u kojoj nikome nije bilo svejedno.

- Svaka čast pilotima i posadi. Odlično su nas pripremili za prinudno slijetanje.

Iz United Airlinesa su odaslali kratko priopćenje da je avion sigurno sletio u 12.38 po lokalnom vremenu te da će aktivno sudjelovati u istrazi o tome što se dogodilo.

Poslije su iz Uniteda za Business Insider rekli da je avion kupljen još 1994. godine, te da je jedan od prvih Boeinga 777 koji je ikad prodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:36