STRAVA U INDIJI

ŠOK NA GROBLJU Na sahrani tragično preminule bebe tijekom iskapanja grobnice naišli na živo zakopano novorođenče: 'Spašena je u posljednji trenutak'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.10.2019. u 16:49

In this picture taken on October 17, 2017, a newborn Indian baby is attended to by a nurse at the special newborn care unit at the district hospital in Sangareddy in Telangana state. Despite a dramatic fall in the infant mortality rate, 15,000 children aged under five still die each day around the world from preventable diseases, a UN report said October 19, 2017. The report warned that because some African and South Asian countries are lagging behind in giving better treatment, more than 60 million young children will die between now and 2030 from illnesses that can be cured., Image: 353383412, License: Rights-managed, Restrictions: TO GO WITH UN-HEALTH-CHILDREN, Model Release: no, Credit line: MONEY SHARMA / AFP / Profimedia
MONEY SHARMA / AFP / Profimedia

Ilustracija

Na sjeveru Indije pronađeno je novorođenče koje je bilo živo zakopano. Beba je u posljednji trenutak spašena, rekao je šef lokalne policije, a prenosi BBC.

Abhinandan Singh rekao je na konferenciji za medije da je bebu pronašao mještanin koji je pokapao vlastitu kćer, a koja je umrla nekoliko minuta nakon rođenja. Bebu ženskog spola netko je položio u glinenu posudu oko 90 centimetara ispod zemlje. Odmah je prebačena u bolnicu gdje se oporavlja.

Policija je pokrenula istragu.

- Pokušavamo otkriti roditelje bebe i pretpostavljamo da se ovo dogodilo bez njihova pristanka - rekao je Singh novinarima. Dodao je da je mještanin sasvim slučajno otkrio bebu dok je kopao grob za vlastitu novorođenu kćer, koja je preminula ubrzo nakon dolaska na svijet.

- Dok su za nju kopali grob, na dubini nešto manjoj od metra udarili su u glinenu posudu koju su izvukli van. Unutra je ležala živa beba. Policija je odvela bebu u bolnicu gdje je liječe - rekao je Singh.

Indija je po ravnopravnosti spolova među najgorima na svijetu. Žene su vrlo često diskriminirane u društvu, a kćeri se smatraju financijskim teretom, posebno u siromašnijim zajednicama. Aktivisti upozoravaju da su zbog preferiranja sinova kroz godine zabilježeni milijuni slučajeva feticida i čedomorstva beba ženskog spola. Premda se većina žena odlučuje na ilegalne abortuse, nisu nerijetki ni slučajevi ubojstava novorođenčadi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo