KONAČNA POTVRDA

ŠOK ZA GOTOVO 50 ŽENA KOJE SU ZAČELE DJECU U KLINICI ZA NEPLODNOST Vjerovale su da je korištena sperma anonimnih donora, a onda je otkrivena istina

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.04.2019. u 22:56

Photo essay from hospital. French Hospital of Nazaret (Israel). Maternity., Image: 42055028, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, BSIP
Ilustracija / Profimedia, BSIP

DNA testovi potvrdili su da je nizozemski liječnik u klinici za neplodnost koristio vlastitu spermu u potpomognutoj oplodnji, bez pristanka majki, te je postao otac 49-ero djece, rekla je organizacija Obrana za djecu u petak.

Četrdeset devet Nizozemaca sumnjalo je da su djeca liječnika koji je umro 2017. On je godinama govorio pacijentima u svojoj klinici u Barendrechtu blizu Rotterdama kako je korištena sperma anonimnih donora.

Četrdeset devet tužitelja i njihovi roditelji uspjeli su osigurati DNA uzorak spomenutog liječnik prije nego što je umro.

Liječnikova je udovica jedno vrijeme odbijala dopustiti korištenje uzorka, ali je sud odobrio testiranje DNA uzorka u veljači.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo