I POLICIJA U NEVJERICI

ŠOKANTAN EPILOG POTRAGE 'Šef me dva mjeseca držao u kontejneru, stavio mi lanac oko vrata, kao psetu... Ja sam živa, ali tu su negdje četiri leša...'

 Facebook

Policajci u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini pronašli su u četvrtak Kalu Victoriju Brown (30), koja je zajedno s partnerom Charlesom Davidom Carverom (32) netragom nestala još krajem kolovoza, a čiji je slučaj nedavno zaintrigirao javnost nakon što je Davidov profil na Facebooku iznenada 'oživio' i na njemu je netko počeo objavljivati seriju statusa, uključujući i neke povezane s nestankom para.

Kako su izvijestili lokalni mediji, Kalu su pronašli živu na privatnom posjedu na području mjesta Woodruff u okrugu Spartanburg. Bila je vezana lancom oko vrata poput pseta u metalnom kontejneru u kojem je provela čak dva mjeseca tijekom kojih je, očito, dobivala hranu i vodu. Davida još nisu našli, ali na istom je posjedu bio parkiran njegov automobil.

Policija je nedugo nakon pronalaska Kale uhitila Todda Kohlheppa, 45-godišnjaka s popisa registriranih seksualnih prijestupnika, za kojeg je utvrđeno da je vlasnik posjeda. Kala je policajcima ispričala kako bi na imanju, koje se prostire na 40-ak hektara, mogla biti četiri mrtva ljudska tijela, no zasad nema informacija o kojim bi osobama mogla biti riječ. Spominje se da su leševi možda spaljeni.

Šerif okruga Spartanburg Chuck Wright izjavio je da istražitelji nastoje utvrditi je li uhićeni Kohlhepp možda serijski ubojica.

- Samo smo božjom milošću ovu djevojku našli živu, rekao je Wright i dodao da vjeruje kako je osumnjičenik poznavao Kalu i njezina dečka.

Kasnije je objavljeno da se Kala kod Kohlheppa, koji je u međuvremenu priveden, zaposlila. Kohlhepp je, naime, imao agenciju za prodaju nekretnina, a Kala je uređivala i čistila objekte prije nego bi ih on ponudio kupcima. Za njega je radila tek nekoliko tjedana prije nestanka 30. kolovoza. Mediji su javili da je on na listu registriranih seksualnih prijestupnika ušao još 1987. godine zbog napastovanja maloljetnika u saveznoj državi Arizoni.

Opisujući kako su uopće policajci pronašli Kalu, šerif Wright je ispričao da su dobili dojavu da su na Kohleppovom imanju protupravno postavljene zamke za medvjede. Dok su policajci pregledavali veliki posjed, začuli su lupanje i viku kako dopiru iz kontejnera, a u njemu su zatekli Kalu.

- Živa je i zdrava, ali psihički slomljena, trenutno je u bolnici, rekao je šerif i otkrio da je na imanju pronađena veća količina oružja i municije.

- Pokušavamo shvatiti što se ovdje zapravo dogodilo i za što ćemo Kohlheppa sve kazneno prijaviti. Sigurno ćemo ga teretiti za otmicu, a vidjet ćemo, možda i za ubojstvo i druge stvari, rekao je šerif.

Inače, Kala i njezin momak prohodali su proteklog ljeta, nekoliko mjeseci nakon što se Carver razveo od supruge. Statusi na njegovom Facebook profilu počeli su se javljati dva tjedna nakon što je par nestao, a zasad nije jasno tko ih je stavljao iako sumnja sada pada na Kohlheppa.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:56