MOZAK OPERACIJE

Šokantan obrat u istrazi ubojstva u Teksasu: Mlada Bosanka sama je organizirala pljačku u kojoj je poginula!

Claudia Hinić (17) pronađena je mrtva iza kuće u četvrti Tanglewood u gradu Fort Worth 28. lipnja, s tijelom okrenutim prema podu
 MySpace

Prelijepa Teksašanka Claudia Hinić (17), podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, koja je prošlog mjeseca pronađena mrtva s prostrijelnim ranama nije nevina žrtva, već kriminalka ubijena za vrijeme pljačke, tvrde iz lokalne policije.

Hinić je pronađena mrtva u blizini stražnjih vrata kuće u četvrti Tanglewood u gradu Fort Worth u Teksasu 28. lipnja, s tijelom okrenutim prema podu. Stražnja vrata kuće bila su provaljena.

Njezina smrt, uslijed prostrijelne rane glave, smatrala se ubojstvom.

Ali dok su prijatelji na Facebooku oplakivali njezinu smrt, policija je otkrila nove detalje prema kojima je Claudia ustrijeljena prilikom izvršenja organizirane pljačke koja se okončala vatrenim obračunom.

Izvor blizak istrazi kazao je za Star-Telegram da je Hidic bila mozak operacije u kojoj su sudjelovale još dvije osobe, Curtis Fortenberry i Terrance Crumley, oboje 21-godišnjaci. Prema tvrdnjama izvora, Hidic je sama isplanirala pljačku kobne kuće.

Izvor, koji je za Star-Telegram iznio informacije pod uvjetom anonimnosti, tvrdi da je Hidic u dotičnoj kući već bila, te da se vratila s dvoje suučesnika od kojih je barem jedan bio naoružan vatrenim oružjem.

U kuću su navodno ušli na stražnja vrata, a za to vrijeme je u kući boravilo pet ili šest osoba. Susjed je za list kazao da je nakon pucnjave vidio 4 ženske osobe kako bježe s mjesta zločina. Muškarac koji je pronašao tijelo mlade Claudije rekao je policiji da ju je poznavao.

U priopćenju za medije, policija je potvrdila da je Hidic već bila u toj kući prije pljačke, te da su ona i dvoje muškaraca "krenuli u kriminalnu aktivnost nakon pomnog planiranja i koordiniranja pljačke".

I Fortenberry i Crumley trenutno se nalaze u pritvoru i optuženi su za kazneno djelo ubojstva. Određena im je jamčevina u visini od 100 tisuća dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:31