UBIO SEBE I MLADOG GLAZBENIKA

ŠOKANTAN ZAPLET STRAVIČNE NESREĆE Bio je toliko pijan da nije mogao uzeti karticu za autocestu, u 'pomoć' mu priskočili policajci, uslijedio je kaos

 
Naslovnica Avaza, BiH policajac (arhiva)
 Avaz, CROPIX

U okolici Kaknja, grada u Zeničko-dobojskom kantonu u Bosni i Hercegovini, 1. rujna se dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je vozač, vozeći u suprotnom smjeru, ubio sebe i mladog glazbenika, javlja sarajevski Avaz.

Taj bosanskohercegovački dnevni list na naslovnici u svom današnjem tiskanom izdanju donosi i fotografije tog sudara te glavni apel 'Policajci ga pijanog pustili na autoput, ubio dvoje'.

O ovom je događaju na Facebooku izvijestio i urednik Al Jazeere Balkans Mirza Čubro.

"Dvojica policajaca iz Kaknja suspendirana su jer su, prema tvrdnjama komesara MUP-a ZDK, zaustavili vozača koji je mrtav pijan krenuo ka Zenici i, iako su znali da ne može voziti, pustili ga da izađe na autoput. Obzirom da je bio toliko pijan da nije mogao uzeti karticu za plaćanje na naplatnoj kućici jedan od policajaca je uzeo karticu umjesto vozača.

Par desetina kilometara dalje ovaj je vozač, vozeći u suprotnom smjeru, direktno udario u drugi automobil. Poginuo je, a poginuo je i mladić koji je upravljao drugim automobilom. I kad pomislimo da ne može gore, svako naredno jutro nas demantira. Davno je netko pametan rekao da će nas štele doći glave. E upravo su došla ta vremena", napisao je Čubro.

I bosanskohercegovački portal Klix.ba javlja kako je policijski komesar Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut suspendirao dvojicu policajaca do okončanja postupka u kojem se sumnjiče da nisu djelovali adekvatno neposredno prije nesreće koja se dogodila na autoputu A-1 Zenica - Kakanj kada su poginule dvije osobe.

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić za Klix.ba je izjavila da je u tijeku unutarnja kontrola i istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti i propusti koje su učinili policijski službenici te kobne noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:30