OTKRILE NA SNAPCHATU

ŠOKANTNE ISPOVIJESTI STUDENTICA O SEKSUALNIM NAPADIMA NA JEDNOM OD NAJPRESTIŽNIJIH SVEUČILIŠTA 'Silovali su me muškarci koje sam poznavala, voljela..'

 SNAPCHAT

Žrtve seksualnog nasilja na jednom od najprestižnijih sveučilišta u Velikoj Britaniji hrabro su počele progovarati o svojim iskustvima objavljujući emotivne ispovijedi putem popularne mobilne aplikacije Snapchat

Populara platforma na društvenoj mreži omogućuje korisnicima da privremeno objave svoje video uratke, te često koriste šarene filtere i ikonice za izražavanje osjećaja.

Koristeći hashtag #RevoltAgainstSexualAssault studenti Sveučilišta Bristol objavljivali su ispovijedi na kojima su lica prekrili ikonicom žutog lica.

Voditeljica projekta Hannah Price (23) odlučila je iskoristiti popularnu društvenu mrežu kako bi se pozabavila vrlo ozbiljnom temom. Internetska urednica Epigrama, nezavisnog studentskog lista na sveučilištu, objavljivala je video ispovijedi studenata preko Snapchata u razdoblju od 24 sata.

Jedna od studentica ispričala je da su je silovali tri puta otkako je počela studirati te dodala da se svaki put radilo o muškarcu kojega poznaje, koji joj se sviđa ili ga simpatizira.

Druga studentica priča kako ju je napao pijani prijatelj kojega je ispratila doma.

- Rekao mi je da ovo nije silovanje, da ja to želim, ali nisam dopustila da se nešto dogodi.

Jednu studenticu je dečko osramotio na društvenoj mreži.

- Tijekom prvog tjedna na Sveučilištu upoznala sam jednog dečka. Izašli smo nekoliko puta, otišli na spoj, nakon čega sam spavala s njim. Nakon drugog seksualnog odnosa fotografirao me bez moga znanja u razgolićenom izdanju i u kompromitirajućoj pozi. Potom je tu fotografiju objavio na Snapchatu. Prijavila sam to Sveučilištu, a oni su ga pozvali na saslušanje na kojemu se on nikada nije pojavio. Nakon toga su mi rekli da bi mi on trebao poslati pismo isprike, koje do dana današnjeg nisam dobila.

Hannah Price, koja je pokrenula projekt, tvrdi da je bilo teško gledati ispovijedi, čak i uz filtere.

- Kada sam osobno susrela studentice koji su odlučili ispričati svoje iskustvo seksualnog zlostavljanja, svaka mi je postavila isto pitanje: O kojemu incidentu želiš da govorim? Bila sam šokirana saznanjem da su te žene otkrile samo jedan od nekoliko napada koje su im se dogodile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:34