NEVJEROJATNI PRIZORI IZ ALBANIJE

ŠOKANTNE SNIMKE IZ AUTOMOBILA ŠPANJOLSKIH TURISTA Napustili restoran zbog neugodnog vlasnika, a on sišao s uma i krenuo za njima, uslijedio je kaos

 
 Screenshot: Youtube

Albanske vlasti pokušavaju minimalizirati štetu koju je reputaciji zemlje kao novom 'vrućem' turističkom odredištu nanio video pobješnjelog vlasnika restorana koji je skočio na automobil grupe španjolskih turista i pokušao razbiti vjetrobran njihova automobila, piše The Guardian.

Incident se dogodio prošli tjedan u Porto Palermu na jugu Albanije. Video je snimljen iz unutrašnjosti automobila koji su španjolski turisti unajmili i na njemu se može vidjeti čovjeka koji pokušava razbiti vjetrobransko staklo s više uzastopnih udaraca, dok se auto nalazi u vožnji.

Bijesni čovjek u video snimci pokušava razbiti staklo držeći se za haubu automobila, a pritom u jednom trenutku počinje teći i krv. Užasnuti vozač ga se pokušava otarasiti dok putnici vrište.

Nakon nekoliko minuta automobil stane, muškarac silazi s haube automobila i pokušava zakrvavljenim rukama otvoriti vrata, prije nego turisti ipak uspiju pobjeći.

Španjolski mediji su objavili da su se u automobilu nalazili Eugenio Galdón i njegova obitelj, koji su putovali s lokalnim vozačem i vodičem. Oni su navodno napustili restoran u kojem su objedovali nakon što je vlasnik iz nejasnih razloga postao agresivan.

Albanski ministar turizma je susreo obitelj i ispričao se zbog incidenta poklonivši im pritom cvijeće. Premijer Edi Rama je na Facebooku napisao da će napadač biti kažnjen.

- Barbarin koji je napao naše španjolske prijatelje je povrijedio sveto pravilo albanske gostoljubivosti i sve nas posramio, napisao je Rama na Facebooku. - Ponudili smo ispriku našim španjolskim prijateljima i oni će se ovamo opet vratiti, napisao je.

U video snimci objavljenoj na Raminoj Facebook stranici Galdón je kazao kako 'jedna osoba nije reprezentativna za cijelu zemlju' i kako se on i njegova obitelj planiraju opet vratiti u Albaniju.

U doba komunističke vladavine Albanija je bila osiromašena i izolirana zemlja koju je vodio paranoidni diktator Enver Hoxha. Građanima nije bilo dozvoljeno da napuste državu i gotovo nitko nije mogao ući u nju. Zadnjih godina Albanija stječe popularnost kao jedna od rijetkih europskih destinacija koje nisu u potpunosti turistički istražene, piše The Guardian. Ipak, korupcija, visoke stope kriminala i politička nestabilnost ključni su negativni faktori koji i dalje odvraćaju mnoge potencijalne posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:45