STRAVA I UŽAS

ŠOKANTNI ZLOČIN U TURISTIČKOM RAJU Otac u pećini do smrti prebio bivšu ženu i sina, mlađi sin uspio pobjeći. Pronašli su ga uplakanog u planinama

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2019. u 15:23

A Spanish policeman leads away one of eleven suspects of a fraud ring
who was arrested in Tenerife, in the Canary Islands and who police
believe may have links to the Lebanese militant group Hizbollah and the
pro-Syrian Shi'ite Amal movement November 20, 2001. The two-year
investigation led by high-profile High Court Judge Baltasar Garzon
ended with the arrest of 11 people, including the suspected leader of
the ring, Lebanese citizen Mohammed Jamil Derbah, police said in a
statement. REUTERS/Miguel Fagundo
PH/WS - RP3DRIDDJDAA
REUTERS

 

Stravično ubojstvo dogodilo se na najvećem otoku Kanarskog otočja, Tenerifima, kada je njemački državljanin (43) ubio bivšu partnericu i njihova 10-godišnjeg sina.

Brutalno ubojstvo počinio je u pećini, a njihov drugi sin, šestogodišnji Jonas uspio je pobjeći.

Neslužbeno se doznaje da je bivšu partnericu i starijeg sina zatukao do smrti. Skupina planinara pronašla je uplakanog i od blata zaprljanog dječaka Jonasa kako luta u blizini planine Taucho. Vjeruje se da je čak pet sati sam lutao po divljini, šokiran stravičnim događajima kojima je svjedočio.

Obzirom da se nisu mogli sporazumjeti, planinari su ga odveli Civilnoj straži gdje je lokalni mještanin pomogao u prevođenju. Jonas im je potom ispričao da ih je otac odveo u pećinu i napao ih. Rekao je da je vidio puno krvi te je pobjegao.

Pripadnici Civilne straže potom su uhitili 43-godišnjeg oca, žitelja Traunsteina u Gornjoj Bavarskoj. Pronašli su ga u apartmanu koji je unajmio u Adejeu na Kanarskom otočju. Zatekli su ga na spavanju.

Opirao se uhićenju te je odbio reći gdje su ostali članovi obitelji.

Poicija je međutim slijedila Jonasove upute. U potragu za majkom i drugim dječakom u srijedu je bilo uključeno 100 ljudi i dva helikoptera. Potragu je otežavala gusta magla.

Tijela Shylvije (39) i njezina sina pronađena su u pećini udaljenoj 20 km od Adejea.

Izvori bliski istrazi otkrivaju da su majka i djeca doputovali na Tenerife iz Njemačke kako bi posjetili oca, koji je živio na otoku i radio kao kuhar. Roditelji su bili razvedeni, ali sinovi nisu znali za to.

Thomas će se pojaviti pred sudom u petak, a baka i djed s majčine stane doputovat će na Tenerife kako bi zbrinuli malenoga Jonasa.

Gradska vijećnica Adejea proglasila je trodnevnu žalost zbog stravičnog događaja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo