SJEVERNOKOREJSKI RADNICI?

ŠOKANTNO OTKRIĆE NA JAPANSKOJ PLAŽi Nasukao se 'brod duhova', policija u njemu pronašla kosture: 'Ovo nije prvi put, mislimo da znamo o čemu se radi'

Drveni brod s osam mrtvaca koji se u nedjelju nasukao na japansku obalu
 REUTERS

Japanske vlasti pokušavaju identificirati osam osoba čiji su djelomično skeletonizirani ostaci pronađeni na drvenom brodu koji se nasukao na plažu u prefekturi Akita.

Otkriće slijedi nekoliko dana nakon što je skupina muškaraca također brodom isplivala na tom području, no oni su bili živi i relativno dobrog zdravlja. Tvrdili su da su sjevernokorejski ribari, piše BBC.

Također, na toj obali se redovito znaju nasukati brodovi bez posade ili s mrtvim tijelima, a poznati su kao "brodovi duhova". Obično se nasuču na strani obale koja gleda na Sjevernu Koreju.

Najnoviji navedeni pronalazak od nedjelje je brod dug oko sedam metara, a nasukao se na plažu blizu grada Oga. Na brodu su nedostajali navigacijski uređaji i oštrica motora. Neki od mrtvaca su bili sami kosturi.

Japanci učestalo prijavljuju "brodove duhova", a sumnja se da Sjeverna Koreja tjera ribare na lošim brodovima i s lošom opremom da rade u opasnim područjima jer većim ulovom pokušavaju riješiti problem gladi u svojoj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:50