VIRUS PRIJETI EUROPI

ŠPANJOLSKA MOŽE ODAHNUTI Muškarac iz Nigerije ipak nije zaražen ebolom

Pacijent, navodno nigerijski državljanin, bio je u izolaciji u specijalnoj bolnici Saint-Jean u Alicanteu, na jugu Španjolske jer se strahovalo da je zaražen virusom hemoragijske groznice
Protective clothing and facilities are in place at the Royal Free Hospital in north London on August 6, 2014, in preparation for a patient testing positive for the Ebola virus. The specialised unit allows a team of doctors and nurses to provide care for anyone with the contagious condition. Despite it's high mortality level, Consultant Stephen Mepham advised against panic, stating that the chances of meeting an undiagnosed patient are virtually impossible with next to no chance of catching the virus without exposure to the sufferer's bodily fluids. AFP PHOTO/Leon Neal
 LEON NEAL/AFP / AFP

MADRID - Negativni su rezultati testova provedenih na osobi za koju se sumnjalo da se zarazila virusom ebole, objavile su u nedjelju španjolske medicinske službe.

Pacijent, navodno nigerijski državljanin, bio je u izolaciji u specijalnoj bolnici Saint-Jean u Alicanteu, na jugu Španjolske jer se strahovalo da je zaražen virusom hemoragijske groznice koja je ove godine već odnijela više od tisuću života.

Zdravstvene vlasti u Valenciji objavile su u priopćenju da su se analizirani uzorci pokazali negativnima na nazočnost virusa ebole.

U Španjolskoj su postojali i drugi sumnjivi slučajevi od početka epidemije ebole, ali u toj zemlji niti jedan nije potvrđen.

U srijedu je više stotina ljudi u Madridu odalo počast španjolskom svećeniku Miguelu Pajaresu, prvoj europskoj žrtvi epidemije.

Pajares (75) je bio misionar koji je radio za jednu nevladinu organizaciju u Liberiji, a vraćen je u domovinu nekoliko dana ranije i liječen američkim eksperimentalnim lijekom koji je pozitivno djelovao na dvoje Amerikanaca.

Tijelo svećenika koji se zarazio virusom u Liberiji kremirano je bez obdukcije, a njegova je soba dezinficirana.

Prema posljednjim brojkama WHO-a od 13. kolovoza virus je usmrtio 1.145 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:21