SPAŠAVALI ŽIVU GLAVU

'SPASILE SU NAS NAŠE MACE' Nakon divlje oluje u hrvatskom susjedstvu aktiviralo se ogromno klizište: 'Ugledali smo pukotine na zidovima kako se šire'

 
Sabrina Pellegrini i Claudio Piana
 Privatni album / Facebook

Talijanski bračni par izbjegao je urušavanje vlastite kuće nakon što su ih probudile njihove mačke i dale im dovoljno vremena da napuste dom, javljaju lokalni mediji.

U blizini kuće Sabrine Pellegrini i Claudija Piane aktiviralo se klizište uslijed obilnih kiša koje su u ponedjeljak navečer pogodile sjever Italije.

"Moja supruga se probudila zato što su naše mačke, Simba i Mose, stvarale veliku buku", rekao je Piana lokalnim medijima.

"Tada je shvatila da se igraju dijelovima žbuke koja je pala sa stropa. A onda smo vidjeli kako se pukotine šire po zidovima", opisao je.

Iako to nisu znali, klizište je oštetilo temelje njihove kuće, a oni su spas potražili u svom automobilu. No, i tu su naišli na problem. Naime, oko njih je bilo 'more' blata pa su ondje ostali zarobljeni sve dok ih nisu evakuirali spasioci.

A njihova je dvokatnica u mjestu Campo Ligure danas tek gomila ruševina.

"Sada nemam ništa. Vatrogasci kažu da se nikad nećemo moći vratiti natrag u kuću. Preopasno je. Ako ništa drugo, Simba i Mose su preživjele", rekao je Piana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:40