TRENUTAK NEPAŽNJE

Spasio ju 1 milimetar: Djevojčica (2) ostala živa nakon što joj se olovka zabila 4 cm u oko i promašila žilu!

Potrčala je roditeljima pokazati što je nacrtala kad se spotakla i pala na olovku koju je nosila u ruci
 North Bristol NHS

Dvogodišnja Wren Bowell iz Somerseta imala je nevjerojatnu sreću što je ostala živa kad joj se olovka zabila 4 centimetra u očnu duplju i za samo 1 milimetar promašila izuzetno važnu krvnu žilu . Da ju je oštetila, Wren bi vjerojatno umrla, a sigurno bi zadobila teška oštećenja mozga .

Olovka joj se tako čvrsto zabila u lubanju da su joj neurokirurzi tijekom četverosatne operacije morali otkloniti dio lubanje kako bi ju izvadili. Taj su dio vratili natrag, pričvrstivši ga biorazradivim vijcima. Srećom, sve je prošlo bez ikakvih posljedica i djevojčica se u potpunosti oporavila. Pravo je čudo, naglasili su liječnici, da joj čak niti očna jabučica nije stradala.

Wren je crtala u svojoj sobi i potrčala je roditeljima pokazati što je nacrtala, no spotakla se preko zaštitne ograde na vrhu stepeništa, koja je tamo bila upravo kako se Wren ne bi nešto dogodilo na stepenicama. Olovka koju je imala u ruci tad joj se zabila u oko. S obzirom da joj je majka medicinska sestra u jaslicama, znala je da ne smije sama vaditi olovku, već je nazvala hitnu pomoć.

Nakon ove nesreće, Wrenin je otac krenuo na tečaj prve pomoći. Počeo je skupljati i novac za dječji odjel bolnice u kojoj je operirana, kako bi se moglo kupiti još igračaka za njihove male pacijente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:01