BOGAT ULOV

SRBIJANSKI CARINICI U ALBANČEVU AUTU PRONAŠLI DRAGULJE Švercer 300-tinjak dijamanata bez problema prešao hrvatsku granicu i tvrdio: 'Ma to su cirkoni'

 Carina Srbije

Na graničnom prijelazu Batrovci u Srbiji pronađeno je tristotinjak dijamanata u automobilu koji je nešto ranije prošao hrvatski granični prijelaz Bajakovo.

Prema informacijama Glasa Slavonije, srbijanski su carinici u subotu spriječili krijumčarenje oko 300 dijamanata za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrijednost, ali ona će precizno biti utvrđena tek nakon stručne procjene.

Dijamanti su pronađeni u Audiju čeških registarskih oznaka za čijim je upravljačem bio 50-godišnji Albanac s kosovskim dokumentima.

Iako je 50-godišnji vozač uporno ponavljao kako nema ništa prijaviti carinicima i policajcima, oni su ga ipak radi detaljnog pregleda automobila izdvojili iz kolone koja je dolazila iz Hrvatske. Tad je u pretincu ispred suvozačeva sjedala pronađeno nekoliko vrećica u kojima je bilo drago kamenje.

Kako piše Glas Slavonije, kad su ga upitali zašto nije prijavio dijamante, vozač je prvo rekao kako nije znao da ih mora prijaviti, a potom je naveo da je riječ o najobičnijim cirkonima, točnije kristalima Swarovski, koji nemaju veliku vrijednost. Međutim, srbijanski carinici i policajci nisu nasjeli na tu priču, nego su pozvali stručnjaka koji je utvrdio da Albanac laže i da je riječ o pravim dijamantima. Ipak, njihova prava vrijednost bit će poznata tek nakon vještačenja svakog pojedinog primjerka.

Otkriveni dijamanti bit će zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv Albanca koji ih je krijumčario.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:20