BALKANSKA POSLA

SRBIN ISKORISTIO LUDNICU OKO BITCOINA Namamio kupca, a onda mu uvalio krivotvorene eure: 'Našli smo ga u Cannesu, provodio se kao nikad u životu...'

 Facebook / Pixabay

Iako je cijeli posao zvučao sumnjivo od samog početka, jedan poslovni čovjek iz Južne Koreje ni slutio nije kako će proći njegova sumnjiva transkacija sa jednim Srbinom.

Korejcu je, naime, obećana isplata u gotovini od 2,3 milijuna eura u protuvrijednosti bitcoina. Bogati kupac dogovorio je da se posao odigra u luksuznom hotelu na francuskoj rivijeri, a biznismen iz Južne Koreje inače ima kompaniju u Singapuru, specijaliziranu za kriptovalute.

Ne sluteći ništa, Korejac je pristao na satanak sa Srbinom u srpnju ove godine u jednom hotelu u Nici. Nakon što je transakcija završena, Korejac je shvatio da su novčanice od po 500 eura lažne, otkrili su policijski izvori AFP-u.

Nakon što je krajem srpnja podignuta tjeralica za Srbinom, uhvaćen je u obližnjem Cannesu, kako se provodi kao nikad u životu.

Vozio je skupocjen auto, a na ruci je imao sat u vrijednosti od 100.000 eura...

Nakon pojavljivanja na sudu, zadržan je u pritvoru pod optužbama za prijevaru, no sumnjiči ga se i da je dio velike kriminalne mreže, kazao je u nedjelju AFP-u njegov odvjetnik Gerard Boudoux.

Policija je otkrila i kako još uvijek traže njegovog navodnog suradnika, a otkrili su i kako je Srbin prvotno pristupio poslovnom čovjeku iz Južne Koreje.

- Prvo mu je ponudio investiranje u njegovu kompaniju, a onda mu je kroz razgovor predložio ideju da se bitcoin transferira na strani račun u zamjenu za gotovinu, kazali su iz policije.

Regulatori diljem svijeta muku muče s bumom kriptovaluta poput bitcoina, koje kriminalci sve češće koriste za svoje transakcije i pranje novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:05