DA SMO BAR ZNALI!

SRETNI GOSTI! Restoran greškom poslužio crno vino od 38.300 kn umjesto vina od 2200 kn, za što su doznali tek kad je to restoran objavio na Twitteru

 
 Profimedia, Wavebreak

Ugledni restoran Hawksmoor Manchester iz Manchestera na Twitteru je objavio post kako se nadaju da su njihovi gosti uživali u večeri uz koju su popili bocu Chateau le Pin Pomerola iz 2001. godine.

Naime, neimenovani gosti su naručili bocu Bordeauxa od 260 funti, a za stol su dobili bocu iste berbe, ali 17 puta skuplju, koja stoji čak 4500 funti!

U svom postu na Twitteru vlasnici restorana su dodali i kako nema potrebe da se njihov djelatnik uzrujava zbog toga - “glavu gore, ovakve jednokratne greške ponekad se događaju, i dalje te volimo.”

Pratitelje restorana Tweet je dobro zabavio te izazvao je bujicu komentara poput “moramo ići u Manchester”, “kladim se da nisu ni osjetili razliku” ili “svaka čast što niste otpustili djelatnika.”

“Vino Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande iz 2001. godine koje su uz večeru naručili gosti stoji 260 funti”, objašnjava vlasnik restorana Will Beckett za BBC, “no djelatnik koji se ponudio pomoći konobarici oko posluživanja donio je pogrešnu bocu koja je potom bila poslužena gostima”.

Restoran je na Twitteru objavio i fotografiju dvije sporne boce, jednu pored druge uz prateći tekst - "Izgledaju prilično slično, zar ne?"

Gosti restorana kojima je greškom poslužena boca vina od preračunato 38.300 kuna pravi su sretnici jer su ne znajući dobili priliku uživati u spektakularnom Chateau le Pin Pomerolu iz 2001. godine, koje im se toliko svidjelo da su naručili i drugu bocu.

Beckett ih je tada obavijestio kako je to bila jedina boca takvog vina i da više nažalost nije dostupno.

Što se tiče konobarice, Beckett je rekao kako je riječ o briljantnom članu personala i da je nema smisla kritizirati zbog takve premda vrlo skupe, rijetke pogreške.

“Kad više ne bude toliko uzrujana bit će vremena da je zafrkavam” - rekao je.

Što se tiče vina, prema Cult Wines online vodiču za degustacije napunjeno je tek 500 butelja vrhunskog francuskog vina Chateau le Pin Pomerol 2001. godine, berba je opisana kao ogroman vinarski napor, te da se vino odlikuje dubokom bojom purpura, rubina i šljive popraćeno izvrsnim mirisima Crème de Cassis likera od crnog ribiza, likera od višnje, šljiva, slatkog korijena, karamele i slatkog toasta.

Recenzija na vivino.com kaže kako je riječ o "legendarnom" ili "mitskom" crnom vinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:26