ANA BRNABIĆ

SRPSKA PREMIJERKA NAJAVILA UVOĐENJE POLICIJSKOG SATA 'ZBOG NEDISCIPLINE' Svaki izlazak građana starijih od 65 godina će se kažnjavati

 
Srbija, policajac, koronavirus / Ilustracija
 AFP

Srbijanska premijerka Ana Brnabić najavila je u ponedjeljak moguće uvođenje policijskog sata zbog nediscipline građana nakon proglašenja izvanrednog stanja zbog koronavirusa, posebno prozvavši umirovljenike da nisu poslušali upute i ostali kod kuće.

Brnabić je na konferenciji za medije rekla da će vlada zbog nediscipline građana dodatno pooštriti mjere i najavila zabranu izlaska svim osobama starijim od 65 godina uz kaznu od oko 1300 eura za prekršitelje.

Svaki izlazak građana starijih od 65 godina bit će zabranjen od utorka ujutro, rekla je Brnabić i poručila da je to "za njihovo dobro i za dobro našeg zdravstvenog sustava".

Vlada će, kako je najavila, danas donijeti i niz drugih mjera, među kojima je i zabrana izvoza lijekova iz Srbije za vrijeme izvanrednog stanja.

Umirovljenicima i starijim građanima sve obveze, uključujući plaćanje računa i administrativne poslove, bit će odložene "na dva do tri mjeseca dok ova situacija ne prođe", a osobni dokumenti kojima u tom razdoblju bude istekao rok važit će bez posljedica do okončanja izvanrednog stanja.

Brnabić je priopćila da su u Srbiju iz Kine stigli testovi za koronavirus.

U Srbiji je u nedjelju navečer proglašeno izvanredno stanje na cijelom teritoriju kako bi se usporilo širenje koronavirusa i "izbjegao slučaj Italije i Španjolske", a zdravstveni sustav i građani sačuvali od širenja epidemije.

Do ponedjeljka u osam sati u Srbiji je registrirano ukupno 55 slučajeva korona virusa, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Od posljednjeg izvješća sinoć u 18 sati do danas testirani su uzorci 18 osoba, od kojih je sedam pozitivnih i 11 negativnih na koronavirus.

Zaključno sa 16. ožujkom u nacionalnom referentnom laboratoriju Instituta Torlak testirana je ukupno 301 osoba, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:44