'INCIDENT'

Srpski mediji javljaju o pucnjavi na jugu Srbije, tvrde da je riječ o upadu naoružanih Albanaca, ali nitko nije potvrdio nijedan njihov navod

Beogradski mediji javili su u srijedu o incidentu na jugu Srbije kod Kuršumlije u kojem je skupina naoružanih Albanaca navodno upala u selo Rastelica, u kojem se čula pucnjava, te da su u selu jake policijske snage, ali službenih potvrda srbijanskog MUP-a o tom događaju još nema.

Naoružani Albanci upali su u kuršumlijsko selo Rastelica u srijedu ujutro, javila je Prva televizija, navodeći kako je "došlo do pucnjave" i da su "demolirane sve kuće u tom selu".

Pozivajući se na izvješće svoje dopisnice, TV Prva navodi kako su u selu "raspoređene jake policijske snage", ali se MUP Srbije o tome još nije očitovao.

Mještaninu ukraden traktor

Prema izvješću TV Prva, napadnuto je još jedno selo, a jednom mještaninu ukraden je traktor.

Televizija Prva podsjeća kako su "proteklih godina lokalni mediji upozoravali na ovakve događaje i prenosili svjedočenja mještana koji tvrde da ih nitko ne štiti" te da su postrojbe Žandarmerije MUP-a Srbije povučene, unatoč zahtjevima mještana da se snage sigurnosti vrate.

Između Beograda i Prištine već su neko vrijeme zaoštreni odnosi, uz međusobno optuživanje za srbijansko opstruiranje članstva Kosova u Interpolu i UNESCO-u, odnosno za nepoštivanje Briselskog sporazuma i uvođenje carina od 100 posto na srbijansku robu. Istodobno se na obje strane nagađa o načinima rješavanja problema u sklopu čega se govori i o razmjeni teritorija na jugu Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:53