SUSRELI SE 2018.

Srpski političar Palma poslao ‘posthumno pismo Bandiću‘: Danas sam čuo tužnu vijest da si preminuo...

Vi gospodine Bandiću i ja, kada smo se sreli, naš susret je bio kao da smo se poznavali 30 godina, napisao je Palma
Dragan Marković Palma, Milan Bandić
 Ronald Gorsic/Cropix

Zastupnik u srpskoj Narodnoj skupštini i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma poslao je u nedjelju, kako je to nazvao, posthumno pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, koji ga je svojedobno i ugostio u Zagrebu, što je tada izazvalo žestoke reakcije među hrvatskim braniteljima.

- Veliki gospodine Bandiću, danas sam čuo jednu tužnu vijest da si preminuo. Ti i ja smo se sreli u Zagrebu i to je bio prvi susret dvojice političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da idemo naprijed, da surađujemo, da povećamo ekonomsku suradnju, kako bi poboljšali život građanima Hrvatske i Srbije.

Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod s drugim narodima, nanose štetu građanima. Građani hoće vidjeti djela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge. Svatko misli da je on najveća žrtva, a neka povijest ocijeni tko je najveća žrtva.

Vi gospodine Bandiću i ja, kada smo se sreli, naš susret je bio kao da smo se poznavali 30 godina i šteta što niste mogli dočekati da realizirate sve ono što ste tada meni govorili, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske. O tvojoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države, naveo je u posthumnom pismu gradonačelniku Zagreba, predsjednik Jedinstvene Srbije, narodni zastupnik i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Podsjetimo, Marković Palma i Bandić susreli su se u Zagrebu u studenom 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:31