POTRESNA SNIMKA

Starac pao uslijed eksplozije pa nemoćan ostao ležati, pomogli mu ukrajinski vojnici: ‘Nije jeo danima‘

Zbog potpune iscrpljenosti, starac nije mogao sam hodati pa ga je vojnik podigao na leđa i nosio ga do kuće

Ukrajinski vojnici pomažu starcu

 Screenshot/TWITTER

Društvenim mrežama širi se potresan videozapis 82-godišnjaka u okupiranim područjima kojeg je rusko raketiranje zateklo na putu do pošte. Od snage eksplozije, pao je na zemlju i ostao ondje ležati dok mu ukrajinski vojnici nisu pružili pomoć. Pomogli su mu ustati sa zemlje, obuli su mu cipele i otpratili ga do njegova doma.

- Nije pošteno jeo nekoliko tjedana i krenuo je prema pošti u potrazi za hranom, iako je pošta već tri mjeseca zatvorena. Starac je bio toliko slab i gladan da je pao - napisao je Anton Gerashchenko na Twitteru.

Kad je već odustao od ustajanja, do njega su došla dva ukrajinska vojnika koji su mu odlučili pomoći. Savjetuju mu da se osloni na noge, ali im starac odgovara da ga noge ne mogu držati. Prljavih dlanova od zemlje u kojoj je ležao, pokazuje u kojem mu je smjeru kuća.

- Ne brinite, pomoći ćemo vam. To nam je posao - govori mu jedan od vojnika. Starac mu pokušava objasniti da je krenuo u poštu kad ga je raketiranje zateklo i moli vojnika da mu obuje cipele koje su mu se tijekom podizanja izule. Kad su ga konačno postavili na noge, vojnici su ga upitali koliko je star, na što on odgovara da ima osamdeset i dvije godine.

Starac kaže da mu je ovo već drugi rat i da ga ne bi poželio nikome. Drugi vojnik ga požuruje jer postoji mogućnost da se na njih svale ruske rakete i ubiju ih. Zbog potpune iscrpljenosti, starac nije mogao sam hodati pa ga je vojnik podigao na leđa i nosio ga do kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:44