DOŠLI I AKTIVISTI

STARI MOST U MOSTARU OSVIJETLJEN U BOJAMA TURSKE ZASTAVE Prolaznici u nevjerici: 'To je zbog obljetnice propalog puča protiv Erdogana'

Arhivska fotografija
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Nizom manifestacija u ponedjeljak je diljem BiH obilježena obljetnica neuspješnog navodnog državnog udara u Turskoj, a u Mostaru je Stari most obasjan s turskom zastavom.

S bočne strane Staroga mosta projektorom je obasjana crvena turska državna zastava s polumjesecom, što je iznenadilo brojne prolaznike. Na zastavi je uz polumjesec i zvijezdu ispisan i broj 15 u spomen na 15. srpnja 2016. godine kada je navodno, kako tvrdi režim u Turskoj, teroristička organizacija FETO pokušala državni udar.

U organizaciji Yunus Emre instituta i veleposlanstva Turske u BiH, u Mostaru je večeras ograniziran prigodan program povodom treće godišnjice od neuspjelog pokušaja državnog udara. Na Starome mostu nalazili su se brojni aktivisti koji su nosili turske zastave.

U Sarajevu je istodobno održana "Trka za demokraciju" u čast obilježavanja treće godišnjice pokušaja puča u Turskoj. Institut Yunus Emre, kojega je osobno osnovao predsjednik Recep Tayyip Erdogan, te ima ulogu promoviranja interesa turske države u javnoj diplomaciji kroz predstavljanje turske kulture, književnosti, jezika, umjetnosti i povijesti, organizirao je u ponedjeljak niz događaja u Mostaru kojim je nastojao približiti događanja iz 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:53