I DALJE TAJNA

STIGLA DOSAD NAJPRECIZNIJA ANALIZA SVIH POZNATIH PODATAKA O MISTERIJU MALEZIJSKOG BOEINGA Novo izvješće srušilo tezu koju su mnogi smatrali konačnom!

 Pool / Andrew Winnings / Reuters

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH370 rapidno je ubrzavao i bio je izvan kontrole prije nego se srušio u more u ožujku 2014. godine, pokazuje nova analiza koju su prenijeli CNN i BBC.

Novo izvješće o misterioznom nestanku i padu zrakoplova u srijedu je objavio australski Ured za sigurnost u transportu i ono pruža dosad najprecizniji uvid u posljednje trenutke leta MH370.

Prema dodatnim analizama satelitske komunikacije od i prema zrakoplovu utvrđeno je da je avion prije nestanka bio u strmom padu koji se samo ubrzavao. Štoviše, simulacija leta pokazala je da se zrakoplov vrtio prije pada, spuštajući se brzinom većom od 450 km/h. Iz Ureda za sigurnost transporta također su napomenuli da ostaci avionskog krila sugeriraju kako se avion nije spremao na prisilno slijetanje, što sugerira da je razlog pada bio dramatičan i nenadan.

Ovo izvješće važno je u kontekstu teorija koje su prevladale zadnjih mjeseci, a prema kojima je za nestanak i naknadni pad zrakoplova odgovornim proglašavan pilot Zaharie Ahmad Shah za kojeg se špekuliralo da je namjerno sjurio zrakoplov u ocean, rekao je za CNN stručnjak za avijaciju Geoffrey Thomas.

- Zaista važne vijesti u izvješću su te da su zakrilca s aviona pronađena u Tanzaniji bila sklopljena. Prema tome, nema šanse da je netko upravljao avionom, već je on bio izvan kontrole, bez goriva i velikom se brzinom rušio prema moru - smatra Thomas.

Podsjećamo, ljetos je New York Magazine objavio priču u kojoj se navelo, pozivajući se na podatke koji su procurili iz FBI-a, kako je pilot Shah na svojem kućnom simulatoru letio rutom koja je išla duboko u područja iznad južnog dijela Indijskog oceana, vrlo sličnom onoj kojom je letio i zrakoplov MH370 kojim je kasnije upravljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:36