TRAGEDIJA

STIŽU PRVE INFORMACIJE O ŽRTVAMA AVIONESREĆE Među poginulima i Srbin koji je radio za UN, slovački političar potvrdio: 'Ostao sam bez žene i djece...'

Đorđe Vdović (u krugu)
 Tiksa Negeri / UN, REUTERS

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54) jedan je od 157 poginulih u zrakoplovu tvrtke Ethiopian Airlines, koji se u nedjelju srušio neposredno nakon polijetanja s aerodroma u Adis Abebi, objavio je portal Blic.

Vdovićeva sestra Ljiljana potvrdila je da je Đorđe, koji je bio zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri Ujedinjenim narodima, bio u avionu. Osim srpske putovnice, imao je i službenu putnu ispravu UN-a, a trebao je putovati na poslovni sastanak u kenijski Nairobi.

- Teško je pronaći riječi utjehe za ljude koji su izgubili svoje najmilije. Molim Vas da obiteljima i prijateljima poginulih, kao i građanima Etiopije, prenesete iskrenu sućut građana Srbije - stoji u telegramu koji je srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić poslao kolegi iz Etiopije, ministru Worknehu Gebeyehuu.

BBC je objavio da su među poginulima i supruga te dvoje djece slovačkog političara Antona Hrnka. On je tu informaciju u međuvremenu potvrdio na Twitteru.

Srpsko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je da je jedan državljanin Srbije među 157 putnika poginulih u padu zrakoplova etiopske kompanije "Ethiopian airlines".

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, izražavajući duboku sućut obiteljima nastradalih, sa žalošću mora obavijestiti da je među stradalima bio i jedan državljanin naše zemlje", objavljeno je na službenoj internetskoj stranici srbijanskog MSP-a.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boeinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat, etiopske su vlasti objavile da nema preživjelih, a u tijeku je potraga za tijelima nastradalih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:59