ODGOVORNA DUŽNOST

ŠTO SVINJA RADI NA JEDNOM OD NAJVEĆIH AERODROMA SVIJETA? Pomaže ljudima

 
LiLou i njegova vlasnica Tatyana Danilova
 REUTERS

Svinje možda ne mogu letjeti no LiLou, terapijski prasac, želi olakšati putovanje zrakoplovom putnicima.

Petogodišnja svinja i njezina vlasnica Tatyana Danilova, dio su jedinice zračne luke San Francisco koja spaja terapijske životinje s putnicima koji strahuju od letenja.

S kapetanskom kapom na glavi i crveno nalakiranim noktima LiLou prolazi kroz metal detektore i juri prema dijelu zračne luke za odlazak putnika. Tamo pozira za selfije, njuška i zabavlja putnike uz glazbu.

LiLou the therapy pig stands in the departure area at San Francisco International Airport in San Francisco, California, U.S., October 4, 2019. Picture taken October 4, 2019. REUTERS/Jane Ross
REUTERS

- Ljudima je drago da im nešto skrene misli s putovanja bez obzira na to putuju li na odmor ili lete poslovno - kaže Danilova. "Svi su veseli i na trenutak zastanu i nasmiju se i kažu 'to je odlično'”.

Kad ne zabavlja putnike u zračnoj luci LiLou živi s Danilovom u njezinu stanu u San Franciscu gdje jede povrće i bjelančevine, spava u vlastitom krevetu i šeta naseljem. Danilova kaže da se LiLou voli družiti s ljudima ali ne voli da mu itko prilazi s leđa.

LiLou the therapy pig stands in front of a departures board at San Francisco International Airport in San Francisco, California, U.S. October 4, 2019. Picture taken October 4, 2019. REUTERS/Jane Ross
REUTERS

U životinjskoj jedinici u zračnoj luci su i psi svih uzrasta i pasmina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:22