PAO DASH

STRAŠNA NESREĆA NA VELIKOJ MEĐUNARODNOJ ZRAČNOJ LUCI Zrakoplov se srušio pri slijetanju i završio na nogometnom igralištu, najmanje 50 mrtvih

 
 REUTERS

Putnički zrakoplov srušio se prilikom slijetanja u međunarodnu zračnu luku Tribhuvan u Kathmanduu, pri čemu je poginulo 50 putnika, javljaju svjetske agencije.

Zrakoplov bangladeškog avioprijevoznika US-Bangla srušio se na istočnu stranu skrenuvši s piste, javljaju lokalni mediji. U zrakoplovu je bio 71 putnik, nekoliko je ljudi spašeno iz gorućeg zrakoplova, a još uvijek se traga za devetero putnika ili članova posade.


http://kathmandupost.ekantipur.com/news/2018-03-12/us-bangla-airlines-aircraft-crashes-near-tia.html

Prema riječima glasnogovornika zračne luke Prema Natha Thakura, zrakoplov se zapalio nakon što je sletio, a potom skrenuo s piste i zaustavio se na obližnjem nogometnom igralištu u glavnom gradu Nepala.

Prema riječima glavnog direktora Uprave za civilno zrakoplovstvo Sanjiva Gautama, pilot je izgubio kontrolu nad zrakoplovom prilikom slijetanja.

- Dobio je dopuštenje sa slijetanje s južne strane zračne piste, ali je ipak odlučio sletjeti sa sjeverne strane. Tek moramo dokučiti zbog čega se pilot odlučio na taj neobičan potez, rekao je Gautam.

Wreckage of an airplane is pictured as rescue workers operate at Kathmandu airport, Nepal March 12, 2018. REUTERS/ Navesh Chitrakar - RC14B61DF3D0
REUTERS

Wreckage of an airplane is pictured as rescue workers operate at Kathmandu airport, Nepal March 12, 2018. REUTERS/ Navesh Chitrakar - RC1B920C9120
REUTERS

Wreckage of an airplane is pictured as rescue workers operate at Kathmandu airport, Nepal March 12, 2018. REUTERS/ Navesh Chitrakar - RC18AC4F3F80
REUTERS

S mjesta nesreće u zrak se diže gusti crni dim, a na terenu su i vatrogasci koji pokušavaju ugasiti požar.

Pretpostavlja se da je riječ o zrakoplovu Dash 8-Q400, ali taj podatak još nije potvrđen.

Zrakoplov koji je letio iz Dhake slijetao je u zračnu luku TIA u 14:20 po mjesnom vremenu, pokazuju podaci na webstranici FlightRadar24.

Sav zračni promet preko zračne luke Tribhuvan je obustavljen nakon nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:13