PAO S MOSTA

STRAŠNA NESREĆA U SIBIRU Najmanje 21 osoba poginula u padu autobusa u zaleđenu rijeku

 VIA REUTERS

Nedaleko grada Sretenska u ruskom Zabajkalskom kraju u Sibiru, u strašnoj autobusnoj nesreći poginula je 21 osoba (među poginulima ima i djece, a ruski mediji navode i dvogodišnje dijete koje je umrlo), a najmanje 10 ih je zadobilo teške ozljede i liječnici se u tamošnjim lokalnim bolnicama bore za njihove živote. Naime, lokalni autobus Kia Granbird, koji je prometovao na liniji Sretensk - Čita, sa 43 putnika, s mosta se survao u zaleđenu rijeku Kungu s visine od 6 metara. Kako javljaju ruski mediji, do nesreće je došlo kada je autobusu pukla prednja guma te je vozač Sergej Kubasov, inače s 20-godišnjim iskustvom, kako pišu ruski mediji, htio zaustaviti autobus na zaustavnoj traci, ali na žalost nije uspio te je autobus probio ogradu i pao na površinu zaleđene rijeke. U nesreći je poginuo i vozač. Most na rijeci Kungi nalazi se na autoputu Mogojtuj - Sretensk - Oloči.

Na mjesto nesreće odmah je prispjelo pet automobila hitne pomoći, a iz grada Čite je stigla i specijalna medicinska ekipa "Centra za katastrofe", obučena za pružanje pomoći u izvanrednim situacijama. Zanimljivo da je na saniranju nesreće sudjelovalo čak 11 posebnih automobila i ostale tehnike. Neposredno nakon nesreće, javni tužitelj Zabajkalja, zatražio je detaljnu istragu o uzrocima nesreće te o ispravnosti autobusa. No, iz autoprijevoznog poduzeća odmah su se oglasili, kazavši kako je autobus bio ispravan te da je nedavno prošao potrebni tehnički pregled.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev zatražio je da se nastradalima pruži što bolja medicinska skrb te je već najavio i financijsku pomoć nastradalima i njihovim obiteljima. Neki ruski mediji napominju kako se može očekivati da neki osobito teški slučajevi, budu prebačeni i u najbolje moskovske bolnice kako bi im se pružila odgovarajuća liječnička pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:27