UŽAS U SKOPLJU

STRAŠNA TRAGEDIJA Djevojčica (13) se utopila dok je spašavala mlađeg brata i prijatelja, stanovnici ogorčeni: Sat vremena smo čekali Hitnu i policiju!

 
 screenshot

U naselju Ilinden na periferiji Skoplja dogodila se strašna tragedija. Trinaestogodišnja devojčica (13), čiji identitet nije otkriven, izgubila je život na užasan način. Pokušala je spasiti mlađeg brata i još jedno dijete koji su pali u iskop pun vode na gradilištu, ali iz njega nije izašla, javlja Blic.

Policija je priopćila da se nesreća dogodila u utorak oko 14.30 sati u mjestu Bigla, gdje se nalazi iskop za temelje jedne zgrade. Mještani su odmah pozvali policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć, ali kako njih nije bilo skoro sat vremena, sami su ušli u vodu i izvukli djevojčicu. Kada su stigli, liječnici Hitne pomoći su mogli samo konstatirati njenu smrt.

Jedan od četvorice ljudi koji su iz vode vadili beživotno tijelo devojčice, za skopsku televiziju Telma je izjavio da bi djevojčica možda bila i spašena da su spasilačke ekipe i policija stigle na vrijeme.

- Da se reagiralo na vrijeme sigurno bi bilo drugačije. Kako nikoga nije bilo, odlučili smo sami ući u vodu i pokušati spasiti djevojčicu. Sami ste vidjeli kako smo je vadili. Sat vremena čekamo i još ih nema - ogorčen je jedan građanin.

Ljutiti stanovnici ovog skopskog naselja traže odgovornost tvrtke koja gradi objekt zato što gradilište nije bilo ograđeno.

- Treba kazniti sve one koji su ovo napravili. Iskop su ostavili otvoren cijelu godinu. Taj koji je učinio ovo, ovako veliko gradilište ostavio neograđeno, treba biti najoštrije kažnjen - rekao je jedan od stanovnika naselja Ilinden.

Lokalna televizija je pokušala stupiti u kontakt s investitorom objekta i prvim čovjekom općine Ilinden, ali su naišli na zatvorena vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:05