UŽAS

STRAŠNA TRAGEDIJA Otišla na putovanje kako bi zaliječila bol nakon suprugove smrti pa i ona poginula u stravičnoj nesreći! Pala s klisure visoke 23 m

 
Nicole Redmon Baker (lijevo)
 Bobby Metts / FACEBOOK

Amerikanka Nicole Redmon Baker (37) poginula je u četvrtak nakon pada s klisure na otočju Hawaii, gdje je, prema riječima prijateljice Jessice Lynn, "liječila sebi i svog sina (Carsona)" nakon smrti supruga Lonnieja Bakera, koji je preminuo 2017. godine s 35 godina, piše Lexington Herald Leader.

Baker je u 11:30 sati u četvrtak na otoku Maui, drugom najvećem otoku otočja Hawaii, pala s visine od blizu 23 metra. Slučajni prolaznici koji su se našli u blizini davali su joj umjetno disanje u trenutku kada su na lice mjesta stigli djelatnici hitne pomoći. Baker je potom zračnim putem prebačena do obližnjeg autoputa, gdje su djelatnici hitne pomoći nastavili s pokušajima spašavanja njezinog života, međutim nisi bili uspješni i Baker je preminula na toj lokaciji.

Prema pisanju bloga za avanturiste na otvorenom TravelToms, strmina kojom se Baker penjala zove se "Tobogani i ljestve" i predstavlja "zabavnu, ali opasnu avanturu". Maui News piše da je na toj lokaciji od pada već poginulo nekoliko ljudi.

Prijateljica Nicole Redmon Baker Lisa Gibson Berry na Facebooku je napisala da je Baker na "Tobogane i ljestve" išla svake godine te da joj penjački pothvat tijekom kojeg je poginula nije bio prvi. Jessica Lynn rekla je da je Baker sa svojim mužem često išla na otok Maui. "Ovo je bilo ljetovanje liječenja za nju i njezino malo dijete. Počivala u miru, Nicole. Brinut ćemo se za Carsona. Zagrli Lonnieja u Raju i znaj da će ovdje sve biti u redu", napisala je Lynn na Facebooku.

Prema objavi Lynn, Baker potječe iz grada Middlesboroa u saveznoj državi Kentucky, a živjela je u Louisvilleu, gradu u istoj saveznoj državi. Baker je na Sveučilištu Kentucky studirala fizikalnu terapiju, a radila je kao fizikalna terapeutkinja u tvrtki za zdravstveno osiguranje Signature Healthcare. Njezin pokojni muž također je bio fizikalni terapeut.

Bakerina nećakinja Lori Brown Copeland na Facebooku je napisala da je Baker bila "duša od osobe", a Bobby Metts, još jedan član šire obitelji Baker, od svojih je prijatelja na Facebook zatražio molitvu za preminulu nećakinju.

"Izgubili smo prelijepu dušu, a Raj je dobio još jednog anđela", rekao je Metts i dodao da je Bakerina kćerka na sigurnom s bliskim prijateljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:47