ODMAH GA SUSPENDIRALI

STRAŠNO UBOJSTVO ZAPREPASTILO AMERIKU Bijeli policajac usred noći upucao tamnoputu ženu (28) u njezinoj spavaćoj sobi

 
 Ilustracija / Profimedia, TWITTER

Atatiana Jefferson (28) iz Fort Wortha u Teksasu ubijena je u spavaćoj sobi u svojemu domu, a ustrijelio ju je policajac - objavio je BBC.

Mlada tamnoputa Amerikanka živjela je s osmogodišnjim nećakom, a policija je pozvana na njezinu kućnu adresu nakon što je susjed uočio da su vrata njezina stana otvorena usred noći.

Susjed se uplašio za njezinu sigurnost, a kad je policajac u subotu oko 2,30 sati došao na Atatianinu adresu, kroz prozor je uočio "figuru kako se kreće", nakon čega je "osobi naredio da digne ruke u zrak", a zatim je ispalio hitac kroz staklo.

Iz policijske uprave Fort Wortha izvijestili su kako je njihov službenik, inače bijelac, pucao jer je "percipirao prijetnju", a nakon incidenta isti je suspendiran, dok istraga o smrti 28-godišnje Jefferson još traje.

Policija je objavila i video u kojemu se vidi kako njihov čovjek puca na Atatianu svega nekoliko trenutaka nakon što ju je uočio - na istoj snimci najspornije je što se policajac uopće nije identificirao prije nego što je povukao obarač.

U istom videu prikazan je i pištolj koji je policija pronašla u kući ubijene, točnije u njezinoj spavaćoj sobi, ali i dalje se ne zna je li Atatiana spomenuto oružje držala u ruci u vrijeme kad je ubijena. Inače, posjedovanje vatrenoga oružja legalno je za ljude starije od 18 godina u Teksasu.

Policija je priopćila kako su njihovi službenici žrtvi odmah pružili hitnu medicinsku pomoć, no nije joj bilo spasa.

Kako se doznaje, 28-godišnjakinja, inače diplomantica sveučilišta koja se bavila prodajom farmaceutske opreme, u noći ubojstva igrala je videoigrice sa svojim nećakom kad je čula buku ispod prozora. Izišla je iz kuće provjeriti što se zbiva, rekao je odvjetnik koji zastupa njezinu obitelj.

Susjed James Smith (62) nedugo poslije uočio je da su vrata Atatianina stana otvorena - zato je i pozvao policiju.

- Potresen sam. Ljut sam. Uznemiren sam. I osjećam se krivim... Da nisam zvao policiju, ona bi i dalje bila živa - rekao je Smith američkim medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:53