NOVI SEKS SKANDAL

Strauss-Kahn ponovo priveden: Sudjelovao je u orgijama u Parizu i Washingtonu

Tužiteljstvo bivšeg čelnika MMF-a tereti da je 'sudjelovao u podvođenju' i 'pronevjerio korporativni novac'

LILLE - Francuska je policija u utorak na ispitivanje privela bivšeg glavnog čelnika MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog optužbi da je sudjelovao u orgijama održanima u Parizu i Washingtonu, koje je platio par biznismena, javlja AFP. Tereti ga se da je znao da su djevojke na zabavama na kojima je bio zapravo bile prostitutke plaćene korporativnim novcem.

Ovaj je 62-godišnji političar, koji je do prošle godine bio jedan od najizglednijih kandidata za nasljednika francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, prvo trebao biti ispitao samo kao svjedok, no tužiteljstvo je utvrdilo kako je posao osumnjičenik.

Strauss-Kahn je u policijsku postaju u Lilleu došao dobrovoljno, nešto prije oko 9 sati i dogovorenog ispitivanja oko njegove uloge u najnovijem seks skandalu koji bi mu dodatno mogao osakatiti karijeru.

Nedugo nakon njegova dolaska, tužiteljstvo je priopćilo kako će umjesto razgovora zatražiti da ga se pritvori zbog sumnje u da je 'sudjelovao u podvođenju' i 'pronevjerio korporativni novac'. Dodali su kako kako će tražiti produženje pritvora na 96 sati. Nakon toga bi, ukoliko sudac potvrdi, mogao ostati u pritvoru do početka suđenja ili završiti na slobodi uz jamčevinu.

Istražitelji žele znati je li Strauss-Kahn znao da su žene koje su ga zabavljale u restoranima, hotelima i svingerskim klubovima u Parizu, Washingtonu i nekoliko europskih metropola bile plaćene prostitutke. Isto tako, pokušavaju utvrditi je li znao da su žene plaćene korporativnim novcem. Iako plaćanje prostitutke nije ilegalno u Francuskoj , zarađivanje na poroku ili pronevjera korporativnog novca jest i može ga se za to teretiti.

Tijekom dosadašnje istrage, usmjerene na lanac prostitucije za klijente luksuznog hotela Carlton, već je uhićeno osmero ljudi, među kojima su i dvoje poslovnjaka iz Lillea bliskih Strauss-Kahnu te jedan policijski načelnik.

Podsjetimo, Strauss-Kahn je morao odstupiti s funkcije glavnog čelnika MMF-a nakon što ga je u svibnju prošle godine sobarica u hotelu u New Yorku optužila za pokušaj silovanja. Iako je tužiteljstvo povuklo optužnicu, njujorška je sobarica nastavila građansku parnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:03