NIJE PRVI PUT...

STRAVA I UŽAS U NJEMAČKOJ PRIJESTOLNICI Na željezničkoj postaji zapaljena dvojica beskućnika!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2018. u 11:28

January 29, 2018 - Berlin, Germany - Homeless people sleep on the benches at the Herrmannplatz metro station in Berlin Neukoelln on January 29, 2018., Image: 361795018, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Ilustracija

 

BERLIN - Dvojica beskućnika zadobila su teške opekotine nakon što ih je nepoznati napadač na berlinskoj željezničkoj postaji polio zapaljivom tekućinom i zapalio.

Dvojica ljudi, stari 47 i 62 godine, odvezeni su u bolnicu nakon napada koji se dogodio na postaji Schoeneweide u jugoistočnom dijelu Berlina tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak. Njihove stvari također su zapaljene.

Policija je u ponedjeljak odbila potvrditi izvješća listova Bild i Berliner Zeitung da su na scenu stupili prolaznici i ugasili vatru aparatom za gašenje donesenim iz obližnjeg kioska s brzom hranom.

Motiv napada ostaje za sada nepoznat, iako su vlasti otvorile istragu pod sumnjom u pokušaj ubojstva.

Ovaj incident podsjetio je na sličan napad vatrom, izveden 2016. u Berlinu na beskućnika koji je spavao, a koji je potom dospio na naslovnice medija diljem Njemačke.

Skupina mladih ljudi pokušala je zapaliti beskućnika na postaji Schoenleinstrasse na Badnju večer, no putnici su uspjeli spriječiti da čovjek zadobije ozljede.

Glavni napadač osuđen je šest mjeseci kasnije na dvije godine i devet mjeseci zatvora, dok su njegova tri pomagača dobili svaki po osam mjeseci uvjetno. 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo