ISTRAGA U TIJEKU

STRAVIČNO OTKRIĆE: BRITANSKA POLICIJA U KAMIONU PRONAŠLA 39 LJUDSKIH LEŠEVA Vozač je odmah uhićen, vozilo smrti u Englesku došlo s Balkana!

 
Arhiva
 Profimedia, Alamy, Dinendra Haria / Alamy

Britanska je policija u Essexu u Engleskoj u prikolici kamiona pronašla 39 mrtvih tijela.

Vozač je uhićen, piše BBC.

Zasad se zna da se radi o 25-godišnjem muškarcu iz Sjeverne Irske koji je uhićen pod sumnjom ubojstva. S kamionom je stigao iz Bugarske, a u zemlju je ušao u subotu.

Prema prvim informacijama radi se o 38 odraslih osoba i jednom tinejdžeru.

Šef policije Andrew Mariner rekao je novinarima da rade na identifikaciji žrtava, no proces će potrajati:

- Ovo je tragičan slučaj u kojem je velik broj ljudi izgubio život. Istraga je u tijeku kako bismo utvrdili što se točno dogodilo. Vjerujemo da je kamion stigao iz Bugarske i ušao u zemlju u Holyheadu u Waalesu, u subotu 19. listopada. Uhitili smo vozača kamiona u vezi s incidentom.

Policija je ogradila područje koje je sad zatvoreno za promet.

Police officers are seen at the scene where bodies were discovered in a lorry container, in Grays, Essex, Britain October 23, 2019.  REUTERS/Hannah McKay
Hannah McKay / REUTERS

Svjedokinja Paige Wade ispričala je za Sky News kako se vraćala kući s posla malo iza četiri sata ujutro kad je vidjela područje ograđeno policijskom trakom.

- Znala sam da je nešto jako ozbiljno jer je bio tako velik broj policijskih automobila i ambulantnih kola. Policija je blokirala pristup cesti pa se ništa nije moglo vidjeti. Ondje je uvijek sve puno kamiona jer parkiraju preko noći - rekla je.

Glen Freeland rekao je da zaposlenici njegovog salona za automobile, koji se nalazi u blizini, nisu mogli na posao zbog policijskog kordona.

- Znamo samo da su našli mrtva tijela u prikolici kamiona. To je šokantno, ali ne znamo točno što se dogodilo - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:03