RADOVANE, CRNI RADOVANE

STRAVIČNO OTKRIĆE U NAPUŠTENOJ KUĆI 'Tražila sam drva da se ugrijem, a onda sam ugledala nogu svoje susjede Ljubice...'

 Ilustracija / Feđa Klarić / CROPIX

Đevrija Jašari (29) pronašla je prekjučer u Makiškoj ulici u beogradskom naselju Železnik mrtvački sanduk sa posmrtnim ostacima svoje susjede Ljubice Vujić, koja je preminula još 2016. godine.

Kako piše beogradski Blic, sanduk je pronašla u napuštenoj kući dok je sakupljala drva za ogrjev sa susjedom Milenom.

- Bilo je strašno. Tražila sam drva da bih naložila šporet, a našla sam Ljubičin skelet. Nesretna Ljubica je umrla prije dvije godine, a njen sin Radovan je posmrtne ostatke stavio u sanduk, koji je umotao u celofan, i umjesto da sahrani majku, ostavio je kovčeg u njenoj šupi. Preko njega je natrpao letve, tako da nitko nije ni znao da baka tu trune - kaže Đevrija.

Kako je ispričala, kada je ugledala sakrivenu hrpu u šupi, na trenutak je pomislila da je unutra blago. Poderale su najlon i ostale u šoku.

- Sklonila sam sve sa vrata, a bilo je svega i svačega na njima. Čim sam ušla primjetila sam veliku gomilu nabacanih stvari. Odmotala sam najlon i vidjela mrtvački sanduk. Pomislila sam da je Radovan tu najvjerojatnije sakrio dragocjenosti koje je ukrao od majke. Pozvala sam susjedu da mi pomogne i otvorile smo kovčeg. Unutra je bio umotan jorgan. Uzela sam drvo i počela polako da ga odmotavam i odjednom sam ugledala ljudsku nogu. Susjeda je viknula: "leš!", a mene je oblio hladan znoj - ispričala je Đevrija.

Kako kaže, neprijatan miris se uopće nije osjećao.

- Kada smo odmotale malo više, prepoznala sam Ljubičine stvari, odnosno njen zeleni džemper. Ona se već raspala, od nje je ostao samo skelet - priča ona potreseno, piše Blic.

Kako kaže, odmah je pozvala policiju koja je obavila očevid i počela potragu za Ljubičinimm sinom Radovanom.

- Družila sam se sa Ljubicom, bila je apotekarka i godinama je živjela sama. Njen sin je dolazio dva puta mjesečno kod nje. U rujnu 2016. nam je rekao da je umrla, ali nikoga nije zvao na sahranu. Sada nam je jasno i zašto - kaže ona.

Kako je dodala, od Ljubičine smrti povremeno je dolazio u njenu kuću, ali se nije zadržavao. Ogradio je i zaključavao dvorište, najvjerojatnije kako nitko ne bi pronašao tijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:23