SUĐENJE PREDATORU

SUDNICOM KRUŽE GOLE FOTOGRAFIJE HARVEYJA WEINSTEINA 'Izgleda kao da je sve spaljeno dolje, nema testisa, penis mu izgleda poput vagine'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.02.2020. u 10:20

AFP

 

Porotnicima na suđenju Harveyju Weinsteinu u utorak su pokazane fotografije na kojima je bivši holivudski producent gol, usprkos protivljenju njegovih odvjetnika.

Sudski ilustrator kojega je angažirao Reuters vidio je nekoliko fotografija u trenutku kad su proslijeđene poroti te je napravio nekoliko crteža za novinsku agenciju. Tužitelji nisu rekli zašto su fotografije pokazane u sudnici niti koliko ih je.

Weinstein nije odgovorio novinarima o tome što misli o tome da porota vidi fotografije na kojima je on obnažen. No njegova odvjetnica Donna Rotunno rekla je u emailu da su fotografije pokazane "iz jedinog razloga da posrame gospodina Weinsteina".

Jessica Mann, žena koja je Weinsteina optužila za silovanje, prošli tjedan svjedočila je o izgledu Winsteinova golog tijela. Weinstein (67) izjavio je kako se ne osjeća krivim u optužbama da je napastovao Mann i drugu ženu, Mimi Haleyi.

Ako bude osuđen za jedan od najgorih zločina, predatorsko seksualno napostovanje, čeka ga doživotni zatvor.

Mann je svjedočila u petak rekavši da Weinstein nije imao testise te joj je djelovao "deformirano" ili "dvospolno" kad ga je prvi put vidjela.

- Izgledalo mi je kao da mu je koža na tom dijelu tijela spaljena, nije imao testise, a penis mu je izgledao poput vagine - rekla je Mann na što se Weinstein samo smijao.

Suđenje je krucijalna priča za pokret #MeToo. Od 2017. više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualna nedjela, što je pokrenulo pokret #MeToo u kojemu žene iznose javne optužbe protiv moćnih ljudi u poslovnom svijetu te svijetu zabave i politike.

Weinstein, koji je izmijenio neovisnu filmsku industriju kritički hvaljenim filmovima poput "Engleskog pacijenta" i "Zaljubljenog Shakespearea", osporio je optužbe i rekao da su seksualni susreti bili s pristankom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo