TUŽNO SVJEDOČANSTVO

'SURI JE IMALA SREĆE' Šokantna ispovijest nećakinje poglavara Scijentološke crkve o surovom odrastanju u kultu

Tvrdi da Suri ima sreće što ju je majka Katie Holmes izbavila iz naručja oca scijentologa, Toma Cruisea
 AFP/Facebook

Nećakinja Davida Miscavigea , vođe Scijentološke crkve, otkrila je stravične detalje oko odrastanja unutar kulta i kako je pokušala samoubojstvo skokom sa sjedišta Scijentološke crkve u Los Angelesu.

Jenna Miscavige je priznala da ju je Crkva držala odvojenu od roditeljima, ponekad u periodima duljim od godine dana, te kako je bila prisiljena odgovarati na pitanja o svom seksualnom životu u dobi od 13 godina.

U dobi od 16 godina, nakon zabrane viđanja s tadašnjim dečkom, Jenna je pokušala skočiti s krova Scijentološke crkve na Hollywood Boulevardu, ali su je u tome starješine spriječile u zadnji tren.

U njezinoj novoj knjizi pod nazivom "Beyond Belief: My Secret Life Inside Scientology And My Harrowing Escape", Jenna otkriva svoj bijeg iz Crkve, poznate po slavnim sljedbenicima poput Toma Cruisea i Johna Travolte.

Tvrdi da Suri ima sreće što ju je majka Katie Holmes izbavila iz njihova naručja nakon što je odlučila napustiti supruga Toma Cruisea.

- Ne znam što će se dogoditi sa Suri i njezinom odnosom s majkom, ali znam da su scijentolozi uništili moju obitelj - kazala je.

U svjedočanstvu o nevjerojatno strogom odrastanju unutar Crkve, Jenna je otkrila detalje oko pristupanja elitnom krugu unutar Crkve, zvanom Sea Orgs, te kako su njeni roditelji morali raditi 14 sati dnevno.

Odgajana je u vrtiću u sklopu Scijentološke crkve, nakon čega je poslana na ranč u kalifornijsku pustinju gdje je dane provodila razbijajući kamenje na dnu riječnog korita.

S 13 godina je nad njom provedena prva "revizija" gdje su je ispitivali o njenom seksualnom životu. Starješine je zanimalo prakticira li masturbaciju i ima li homoseksualne osjećaje. Jenna smatra da su takvim intimnim informacijama kasnije ucjenjivali članove zajednice.

S 16 godina se zaljubila u dječaka. Kad je starješina saznao da su vodili ljubav na krovu crkve, dječak je odveden na "čišćenje", a Jenna je pokušala oduzeti vlastiti život skokom sa zgrade.

Naposlijetku, Crkva je dopustila njihov brak. Ceremonija je održana u središtu Crkve u Los Angelesu bez prisustva njene obitelji. Nisu smjeli otići na medeni mjesec. Odmah potom su poslani natrag na rad.

Jennini roditelji napustili su Crkvu 2000., kad je imala svega 16 godina. U idućih pet godina, zbog politike crkve, nije joj bio dopušten kontakt s njima. Pisma među njima su presretana, a telefonski poziv bio joj je dopušten tek nakon godine dana.

Kasnije su ona i suprug poslani u Australiju, u sklopu programa razmjene.

Tek je tamo prvi put u životu došla u kontakt s internetom, koji je, kao i televizija, zabranjen unutar Crkve, te je tek tada počela čitati negativne komentare o njezinom ujaku, crkvenom vođi Davidu Miscavigeu.

Prijelomni trenutak zbio se kad je odlučila postati majkom, što elitna zajednica Sea Org po pravilima ne dopušta.

Nakon mukutrpne borbe i izlaska iz Crkve, zajedno s još dvije djevojke, je pokrenula internetsku stranicu exscientologykids .com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:50