VIRALNI TWEET

SVAKA ČAST! Žena javila šefu da je neće biti dva dana na poslu zbog problema s mentalnim zdravljem, njegov odgovor će vas oduševiti

 
 Profimedia, Wavebreak

Madalyn Parker je IT stručnjakinja koja je nedavno javila šefu elektronskom poštom kako će uzeti dva slobodna dana da bi se 'usredotočila na mentalno zdravlje'. Iako vjerojatno nije očekivala ovakvu reakciju svog šefa, bila je toliko oduševljena njome da je morala tvitati o tome.

Tweet je uskoro postao viralan, s oko 33 tisuće lajkova, a ritvitan je 10 tisuća puta. Ljudi su se zatim počeli pitati zbog čega je Madelyn morala baš naglasiti svoje mentalne probleme, no u odgovoru koji slijedi sve je pojasnila.

'Naglasila sam svoje probleme da bi i ostali u mom timu znali da mogu najnormalnije uzeti slobodan dan zbog sličnih problema, čak i ako ne govore o tome'

Ben Congleton, direktor s početka priče, složio se s njom i napisao post u kojem objašnjava kako bi odgovor trebalo smatrati standardom.

'Jako je teško biti iskren oko svog mentalnog zdravlja na radnom mjestu. U ovakvim situacijama puno je lakše javiti kolegama 'kako se ne osjećaš dobro'.

Još uvijek je neuobičajeno biti iskren i direktan kada je riječ o problemima s mentalnim zdravljem.

Želio sam naglasiti koliko sam zahvalan na Madelynoj hrabrosti koja će nam pomoći da o mentalnim problemima pričamo kao o normalnom zdravstvenom problemu.

Živimo u 2017. godini i naš posao traži od nas savršenu koncentraciju. Pa i sportaš kada je ozlijeđen sjeda na klupu dok se ne oporavi. Oterasimo se ideje da su stvari drukčije samo zato jer je riječ o mozgu', napisao je na Twitteru Congleton.

Uslijedili su brojni komentari u kojima mnogi izražavaju nadu da će i njihovi poslodavci iskazati sličan stav.

Ipak, ne treba biti pretjerani optimist jer kako ističe Independent, dok je tvrti poput Ubera i sličnih, Madalyn priča ostaje samo iznimka koja potvrđuje pravilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:48