ZAMJENIK MINISTRA PRAVOSUĐA

Svi su očekivali smjenu Roda Rosensteina, no on je u Bijeloj kući dogovorio sastanak s Trumpom koji će se održati u četvrtak

Rod Rosenstein
 REUTERS

Zamjenik američkog ministra pravosuđa Rod Rosenstein, na kojeg je ministar pravosuđa Jeff Sessions prenio ovlasti za nadzor nad istragom ruskog upletanja u američke predsjedničke izbore, pozvan je u ponedjeljak u Bijelu kuću a vodeći američki mediji uoči toga su objavili da očekuju njegovu smjenu, a neki su čak javili da je ponudio ostavku.

No, iz Bijele kuće su kasnije javili da je između Rosensteina i predsjednika Donalda Trumpa dogovoren sastanak koji bi se trebao održati u četvrtak.

New York Times je prošlog tjedna prenio da je Rosenstein u svibnju prošle godine vodio razgovore o tome da se američkog predsjednika Donalda Trumpa tajno snima i nagovarao članove njegova kabineta da aktiviraju 25. ustavni amandman kako bi se Trumpa uklonilo s dužnosti.

Rosenstein je zanijekao te tvrdnje, a jedna od osoba koja je bila nazočna sastanku kazala je za Fox News da je Rosenstein bio "sarkastičan" kad je to rekao.

Inače, Rosenstein je imenova specijalnog tužitelja Roberta Muellera koji vodi istragu o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore na kojima je Trump odnio pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:13