NASTRADALI U RESTORANU

SVJEDOCI BRUTALNOG UBOJSTVA U ATENI 'Odjednom su ušli i počeli pucati. Svi su vrištali i bježali, a oni su mirno izašli iz restorana i otišli...'

 
 Konstantinos Tsakalidis / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što su jučer u Ateni ubijeni vođe crnogorskog škaljarskog klana Stevan Stamatović i Igor Dedović, srpski Blic citira grčke medije koji prenose izjave očevidaca brutalnog ubojstva koje se dogodilo u prepunom restoranu.

"Ono što smo doživjeli podsjeća na američki film. Odjednom su ušla dva muškarca i počela pucati! Pucnjevi su bili nezaustavljivi. Njihovi mališani su vrištali! Jedan od njih je odmah pao mrtav sa stolice na kojoj je sjedio', rekao je jedan od svjedoka za grčki dnevni list Vima.

Grčki mediji prenose i da su napad izvršili profesionalci koji su sve odradili po već isprobanom receptu, jako precizno. Napad je navodno trajao manje od minute, a napadači su zatim pobjegli u džipu. Policija još uvijek traga za njima.

'Mirno su ušetali u restoran i samo su odjednom odjeknuli pucnji. Svi su počeli vrištati i bježati, a oni su mirno izašli i otišli', rekao je jedan od očevidaca, prenosi Blic.

Na mjestu ubojstva pronađene su čahure iz dva različita pištolja, kalibra 9 milimetara.

O zloglasnom škaljarskom klanu dosta se pisalo i krajem prošle godine u Hrvatskoj, nakon što je hrvatska policija u koordinaciji s USKOK-om i policijama drugih zemalja zaključila tajnu akciju kojom je utvrđeno da su neki 'škaljarci', između ostalih, koristili autentične hrvatske dokumente s krivotvorenim podacima. Među onima koji je koristio hrvatske dokumente spominjao se i ubijeni Igor Dedović.

Škaljarski klan poznat je po ratu sa susjedima - kavačkim klanom. Rat između te dvije kriminalne kotorske sile bjesni od 2016. godine, a odnio je više od 30 života u Crnoj Gori i Srbiji. Usprkos tome, ratna sjekira još nije zakopana.

Sve je počelo krajem 2014. godine kada je u Valenciji nestalo oko 300 kilograma kokaina. Kotorani su se tada podijelili na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima Škaljari i Kavač. Prva žrtva nemilosrdnog rata bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarskom klanu.

Kotoranina Igora Dedovića je crnogorska Agencija za nacionalnu sigurnost označila kao jednog od glavnih ljudi škaljaraca. Dedović je bio vlasnik lanca pizzerija Pronto, a ranjen je u pucnjavi u kolovozu 2008. nakon čega je pet godina izbivao iz Crne Gore. Spominjalo ga se kao glavnog organizatora šverca tone kokaina koji su zaplijenili Rumunji kad se prevrnuo brod na Dunavu.

Za ubijenim Dedovićem bila je raspisana Interpolova tjeralica zbog pokušaja dvostrukog ubojstva u Kotoru u ožujku 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:42