CILJALI VOJNU TOČKU?

TALIBANI NASTAVLJAJU S KRVAVIM NAPADIMA U raketiranju tržnice u Afganistanu ubijeno je 14, a ranjeno 39 ljudi

 Ilustracija / REUTERS

Najmanje je 14 osoba poginulo, a 39 ih je ranjeno kad je u subotu na tržnicu u sjevernom Afganistanu ispaljeno nekoliko raketa, izvijestila je u subotu afganistanska vojska koja je za napad okrivila talibane.

Talibani su vjerojatno ciljali vojnu kontrolnu točku blizu tržnice u pokrajini Farjab, rekao je AFP-u glasnogovornik afganistanske vojske Hanif Reza.

- Poginulo je četrnaest civila, a četrdesetak ih je ranjeno. Među njima je bilo žena i djece - rekao je. Talibani nisu komentirali napad.

Naem Musamim, voditelj pokrajinske zdravstvene službe, novinarima je potvrdio da je u bolnicu dovezeno 14 tijela i 39 ranjenih osoba, među kojima je četvero djece.

Najteže ozlijeđeni helikopterom su prevezeni u Mazar-e-Šarif.

U međuvremenu je u šijitskoj džamiji u gradu Gazniju eksplodirala bomba. Pritom su smrtno stradale dvije osobe, među kojima i jedno dijete. Ranjeno je još 14 djece i šest odraslih osoba. Talibani su na Twitteru opovrgnuli da oni stoje iza napada.

Afganistanska skupina povezana s terorističkom organizacijom Islamska država u Afganistanu spominje se sve češće i opetovano napada šijitske ciljeve. Afganistan je pretežno sunitska zemlja, no ondje živi velika šijitska manjina.

Između talibanskih i afganistanskih snaga sigurnosti sukobi se nastavljaju, bez obzira na pregovore koji su u tijeku između talibana i američkih dužnosnika, a održavaju se u Dohi s ciljem okončanja sukoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:48