NA SJEVERU ZEMLJE

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI? Jedna je osoba poginula, a tri ozlijeđene u eksploziji u uredu FSB-a

 
Eksplozija na ulazu u zgradu regionalnog ureda Savezne službe sigurnosti (FSB) u Arhangelsku na sjeveru Rusije.
 Profimedia, Sputnik

Jedna osoba je poginula a tri su ozlijeđene u srijedu u eksploziji na ulazu u zgradu regionalnog ureda Savezne službe sigurnosti (FSB) u Arhangelsku na sjeveru Rusije, javljaju ruske novinske agencije.

Ruski istražni odbor je priopćio da se ovaj događaj istražuje kao teroristički napad. Zgrada je nakon eksplozije evakuirana, a promet obližnjom cestom blokiran, javlja Russia Today.

Guverner Arhangelske oblasti Igor Orlov izjavio je da je do eksplozije došlo u zgradi, koja se nalazi u sjedištu grada, te da je jedna osoba poginula a tri su prebačene u bolnicu.

5683371 31.10.2018 Police and fire fighting vehicles are pictured after an explosion next to the entrance to the Russian Federal Security Service (FSB) building, in Arkhangelsk, Russia, October 31, 2018., Image: 393442433, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik
Profimedia, Sputnik
Eksplozija na ulazu u zgradu regionalnog ureda Savezne službe sigurnosti (FSB) u Arhangelsku na sjeveru Rusije.

"Тri osobe su u bolnici... jedna je mrtva i utvrđuje se njezin identitet", kazao je.

Dodao je da se utvrđuje i vrsta korištenog eksploziva. Rusko ministarstvo za izvanredne situacije priopćilo je da su na mjesto eksplozije došli vatrogasci i hitna pomoć te da je promet u ulicama oko zgrade FSB-a ograničen.

Nacionalni protuteroristički odbor priopćio je da je eksplozivno sredstvo donio muškarac koji je poginuo u eksploziji te da da su tri ozlijeđene osobe djelatnici FSB-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:59