NA IZMAKU SNAGA

THERESA MAY NAJAVILA OSTAVKU Nakon niza teških političkih poraza obratila se svojim zastupnicima i otkrila kada namjerava odstupiti s dužnosti

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2019. u 19:00

Britain's Prime Minister Theresa May answers questions in the Parliament in London, Britain, March 27, 2019 in this screen grab taken from video. Reuters TV via REUTERS
Reuters TV / REUTERS

Theresa May

Nakon dugih i napornih pregovora s EU i nakon niza teških poraza u britanskom parlamentu, čini se da je Theresi May napokon dosta.

Kako prenose BBC i Guardian, premijerka Velike Britanije rekla je zastupnicima Konzervativne stranke da "će dati ostavku prije sljedeće faze Brexita", ali nije jasno na što je konkretno mislila pa zasad nije moguće ni odrediti kada bi do njezine ostavke moglo doći, jedino je jasno da će to biti prije isteka mandata.

- Ovo je bilo teško vrijeme za našu zemlju i našu stranku. Gotovo smo završili ono što trebamo. Još malo i možemo otvoriti novo poglavlje i zajedno graditi našu budućnost. Ali prije nego to učinimo, moramo završiti posao koji nam je povjeren.

Vrlo jasno sam čula raspoloženje u zastupnika u parlamentu. Znam da postoji želja za novim pristupom, i novim vodstvom, u drugoj fazi pregovora o Brexitu. Ja se tome neću protiviti - rekla je May.

Znam da se neki od vas brinu da ako glasaju za moj sporazum o izlasku, da ću brzo požuriti drugu fazu Brexita, ali neću. Samo, prije toga moramo izglasati sporazum kako bi Brexit mogao nastupiti.

Ja sam spremna napustiti svoj posao ranije nego sam namjeravala kako bih učinila ono što je ispravno za državu i stranku - kazala je May u obraćanju torijevcima koji su do sada glasali protiv njenog sporazuma.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo