NIJE ODUŠEVLJEN

THOMPSON NEPOŽELJAN I U BiH? Ministar sigurnosti drvljem i kamenjem po hrvatskom pjevaču: 'Širi mržnju, pjeva morbidne fašističke pjesme...'

 Zvonimir Barišin / CROPIX

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je u četvrtak kako je osiguranje skupa potpore hrvatskim uznicima u Den Haagu koji se u večernjim satima treba održati u Mostaru posao za lokalnu policiju koja poduzima sve potrebne mjere ali je istaknuo kako je po njegovu osobnom sudu nastup osoba poput Marka Perkovića Thompsona potpuno nepotreban u okolnostima kakve vladaju u BiH.

Ministar sigurnosti BiH Thompsona, koji večeras treba nastupiti, opisao je kao osobu koja širi mržnju i otvara ratne rane.

"Može on (Thompson) sada pjevati o ljubavi koliko hoće no ja se sjećam njegove pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara'. To je morbidna fašistička pjesma", kazao je Mektić novinarima.

Ocijenio je kako ikonografija koja prati nastupe poput Thompsonovih samo stvara dodatne podjele i potiče sukobe među ljudima što je u BiH poseban problem.

"To je nepotrebna ikonografija nama koji smo izašli iz rata i nastojimo zaliječiti naše traume", kazao je ministar sigurnosti BiH.

Mostarski skup i koncert potpore šestorici ratnih čelnika Herceg Bosne koji čekaju pravomoćnu presudu Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine (ICTY) organizirala je udruga pod nazivom "Hrvatsko srce" a njeni su predstavnici odbacili sve optužbe za širenje mržnje i netrpeljivosti, uključujući i kritike i upozorenja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:16