DONESENA ODLUKA

THOMPSONU ZABRANJEN KONCERT U SLOVENIJI Prihvaćen prijedlog policije, hrvatski pjevač ne može nastupiti u Mariboru

Arhivska fotografija
 Nikša Stipaničev / Hanza Media

Na prijedlog mariborske policije Upravna jedinica Maribor je zabranila koncert Marka Perkovića Thompsona u drugom najvećem slovenskom gradu. Odluka je već uručena organizatoru koncerta Milanu Trolu, koji sada ima mogućnost žalbe (koja ne odlaže zabranu) slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova, piše mariborski list Večer.

- Ocijenili smo da je policijska procjena sigurnosnog rizika vjerodostojna. Vagali smo između ustavnog prava na okupljanje i izjavama organizatora koncerta i predstavnika policije. Prevladao je stav da bi u slučaju izvršavanja kaznenih djela na koncertu bila počinjena veća šteta nego da se sama priredba zabrani - stoji u obrazloženju Upravne jedinice Maribor, piše Večer.

Prema tekstu odluke stoji da je organizator u prodaju pustio 1200 ulaznica, a spomenuto je i kako je Milan Trol naveo da više od 25 godina organizira koncerte i bavi se glazbom, a u cijeloj karijeri nisu mu zabranili održavanje ni jednog koncerta.

Trol je također optužio medije za nevjerodostojne objave o Marku Perkoviću Thompsonu s izrazima koji su njemu potpuno nerazumljivi pa ih nije ni želio ponavljati u izjavi policiji.

- Da je u tim izjavama makar jedan posto istine, ne bih organizirao koncert - rekao je Trol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:58