'GO YOUR OWN WAY'

Tisuće Nizozemaca žele se na plaži oprostiti od Velike Britanije

 Snježana Pavić

Ako će Velika Britanija izaći iz Europske unije kao što je planirano 31. listopada, Nizozemci ih žele prijateljski pozdraviti mahanjem s druge strane Sjevernog mora.

To je ovog vikenda osmislio i na Facebooku predstavio Ron Toekook koji predlaže praćenje Brexita s plaže u mjestu Wijk Aan Zee, za što se za sada zanimalo 56.000 osoba, a njih 7600 je reklo da planira doći na plažu tog dana.

"To bi trebao biti lijepi pozdrav dobrom prijatelju koji odlazi na uzbudljivu, ne posebice pametnu avanturu", naveo je inicijator Ron Toekook.

Pozdravljanje će biti popraćeno specijalitetima poput nizozemskog čipsa, francuskog i njemačkog vina. Organizator planira i prigodnu glazbenu kulisu i s među ostalima Fleetwood Mac s "Go Your Own Way", Queen s "I Want to Break Freee", Clash s "London Calling" i Adele s "Hello".

Jedna skupina bi mogla odsvirati "We'll meet again" i "Het is stil aan de oerkant" ili mirno je s druge strane, objasnio je Toekook, prenosi agencija ANP.

Boy band Breunion se prošle godine istaknuo skladbom "Britain Come Back" gdje je usporedio Brexit s ljubavnim raskidom. Pet pjevača je pozivalo London da odustane od svoje odluke, skandirajući "nije prekasno okrenuti se za 180 stupnjeva i vratiti".

Velika Britanija je ključan gospodarski partner Nizozemske koja je poduzela niz mjera da bi se pripremila za Brexit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:04