JOŠ SE TRAŽI POČINITELJ

TRAGEDIJA U SALZBURGU Muškarac porijeklom iz BiH slavio je rođenje sina, a onda se pojavio nepozvani muškarac i ubio njegovog oca!

 
 Polizei Salzburg, Facebook / Reuters

U pucnjavi u Salzburgu u utorak navečer ubijen je Samir Halkić (46) i lakše ranjen njegov sin Dženis Halkić (24), a okolnosti zločina vrlo su potresne.

Naime, ubojstvu je prethodilo slavlje u jednom kafiću povodom rođenja drugog Dženisovog djeteta, koje je prekinuto kada je jedan od gostiju kafića počeo vrijeđati žrtve, a zatim ispred lokala izvadio pištolj i pucao na njih, piše Fokus.ba.

Zanatska obitelj porijeklom iz Bosne i Hercegovine slavila je u utorak navečer prinovu, rođenje Dženisovog drugog djeteta u kafiću “Fokus” u Salzburgu. No, u jednom trenutku jedan od gostiju kafića, inače lokalni mještanin koji nije bio poznanik obitelji Halkić, počeo je vrijeđati žrtve. U jednom trenutku je čak, kako pišu mediji, ošamario Dženisa.

Kako bi riješio nesuglasice s čovjekom koga je te večeri prvi put vidio, Dženis je pozvao svog oca i zajedno su izašli ispred lokala. Zatim je napadač, za kojeg su svjedoci kasnije rekli da je porijeklom Albanac, izvadio oružje (pretpostavlja se pištolj) i počeo pucati na njih ispalivši nekoliko hitaca, piše Fokus.ba.

Jedan projektil pogodio je Samira u nogu, a jedan u srce, što je za njega bilo kobno jer se istog trenutka srušio na zemlju i preminuo na licu mjesta. Jedan metak je probio je Dženisova bedra, ali je mladić odmah prevezen u najbližu bolnicu i njegovo stanje je, prema pisanju austrijskog portala “oe24”, stabilno te se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Napadač je potom pješke pobjegao u nepoznatom pravcu i policija od utorka navečer intenzivno traga za njim. Na licu mjesta su pronađene čahure koje su poslane na vještačenje, ali ne i oružje iz kojeg je pucano. Iste večeri ispitani su i svi svjedoci koji su se u trenutku pucnjave našli u blizini kafića, ali opsežna potraga za napadačem nije urodila plodom.

Policija je objavila fotorobot napadača, građane mole da sve informacije o njemu jave direktno, ne preko društvenih mreža.

Polizei Salzburg
Fotorobot napadača iz Salzburga

Kako su za tamošnje portale ispričali rođaci i prijatelji žrtava, Samir je bio divan čovjek koji se veselio rođenju unuka, a njegov sin Dženis je veoma uspješan mladić.

- Mnogi zavide Dženisu jer je uspješan, dobro zarađuje, ima dvoje zdrave djece i predivnu suprugu, uspješan je na svim poljima - ispričali su rođaci ističući da je njegovo stanje sada stabilno, ali da je i dalje u velikom šoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:22