UŽASNA SMRT

TRAGEDIJA U SARAJEVU Mladić dobio alergijsku reakciju na pripravak iz teretane, pokušavali su ga reanimirati sat vremena, ali nije mu bilo spasa

Ilustracija
 Youtube Avaz.ba, screenshot

U Sarajevu je tragično preminuo 16-godišnji mladić zbog alergijske reakcije na aminokiselinu koju je popio nakon treninga u teretani. Tinejdžer je inače imao astmu, a bio je i alergičan na mlijeko. Aminokiselina koju je popio iziazvala mu je alergijski napad. Iako su ga liječnici iz Hitne pomoći pokušali reanimirati, nije mu bilo pomoći i umro je od gušenja, javlja Dnevni avaz.

16-godišnjak je uspio stići kući nakon treninga. Kad je sestra vidjela da nešto nije u redu, odmah mu je dala lijek koji koristi za astmu, no nije pomogao. Zatim je obitelj s mladićem krenula na Hitnu pomoć, no on je pao u nesvjest već u ulazu zgrade, a liječnici su ga sat vremena pokušavali oživjeti.

Mladić je bio alergičan na mlijeko, no nije znao da je aminokiselina koju je popio na bazi mlijeka.

'Aminokiselinu mu je dao prijatelj, on nije pročitao upustvo i nije znao da je na bazi mlijeka. Čitava grupa tih dječaka zajedno je išla u teretanu, tamo su kupovali, nisu se valjda dovoljno dobro informirali i poslije vježbanja su to popili. Njemu je aminokiselina, pošto je na bazi mlijeka, odmah uzrokovala napad astme i gušenje', rekla je sestrična preminulog tinejdžera za Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:13