PRONAĐENA U BUNARU

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA BEBOM KOJU JE OTEO MAJMUN Ljudi su bijesni, no životinje nemaju izbora jer su im šume i staništa uništeni

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.04.2018. u 23:00

A monkey eats a banana given by a devotee outside Galtaji temple overlooking India's western city of Jaipur January 21, 2012. Hundreds of monkeys live around the temple and are often fed by Hindu devotees who visit the temple, a monkey caretaker said. REUTERS/Altaf Hussain (INDIA - Tags: RELIGION SOCIETY ANIMALS) - GM1E81L11C001
Altaf Hussain / REUTERS

Problem majmuna u Indiji koji sve češće borave u naseljenim mjestima i kradu hranu eskalirao je ovog vikenda kad je jedan majmun oteo bebu od majke i pobjegao s njom. Policija ju je pronašla idući dan na dnu bunara nedaleko od kuće.

Majmun je oteo novorođenče dok je ležalo kraj majke u selu Talabasta u indijskoj državi Orissa. U potrazi je pomoglo i 2000 lokalnih stanovnika, no beba stara samo 15 dana pronađena je mrtva.

‘Beba je spavala kraj majke kad ga je majmun navodno uzeo i otrčao s njom. Majka je odmah počela vikati i uzbunila sve oko sebe, no životinja je već pobjegla s bebom i nestala iz vidokruga’, rekao je policajac PC Pradhan, piše 9news.

Tijelo bebe pronašli su članovi obitelji u nedjelju. ‘Ovo se zasad uzima kao neobjašnjiva smrt, obavit ćemo autopsiju. Na lijevoj ruci bebe vidljive su masnice i ozljede. Moguće je da je beba ispala majmunu iz šaka i umrla prilikom pada u bunar’, rekli su službenici.

Bijesni stanovnici i članovi obitelji protestirali su ispred Vladinog ureda zahtijevajući provođenje mjera koje će spriječiti daljnji rast populacije majmuna u regiji.

‘Majmuni na ovom području predstavljaju veliku opasnost. Kradu hranu od prolaznika ili iz domova ljudi, čak otvaraju frižidere da bi došli do hrane. Evo, upravo u ovom trenutku na krovu mog ureda sjedi između 20 i 25 majmuna’, rekao je Pradhan.

Majmuni su u indijskim gradovima i selima sve veći problem. Međutim, aktivisti za prava životinja i stručnjaci upozoravaju već godinama da je pustošenje šuma i prirodnih staništa životinja ostavilo majmune bez dovoljno izvora hrane pa ih tjera da nove izvore potraže u ljudskim naseljima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo